Özerk Yönetim 19 Temmuz Devrimi'ni selamladı

19 Temmuz Devrimi'ni selamlayan Özerk Yönetim, devrimin ilkelerinden vazgeçilmeyeceğini belirterek, "birleşik ve demokratik Suriye’yi kurma" mesajı verdi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, 19 Temmuz Devrimi’nin yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Kuzey ve Doğu Suriye’de 19 Temmuz Devrimi’nin 10’uncu yıl dönümünü karşılıyoruz; 2012’de önce Kobanê, Efrîn ve Cizre’de daha sonra tüm Kuzey ve Doğu Suriye’de başlayan devrim halkımızın ve tüm güçlerimizin uzun yıllar süren mücadelesinin ve 2004’deki başkaldırının değerleri üzerinden başladı. 19 Temmuz Devrimi, Suriye halkının demokratik siyasi dönüşüm gerçeğini ve ihtiyaçlarını vurgulayan devrimi temsil ediyor. Bu devrimde toplumun kültürel, tarihi ve dini değerleri dikkate almış ve Suriye halkının demokratikleşme ilkesini esas almıştır. Birlikte yaşama prensibini kendine göre dile getirdi.  Demokratik ulus felsefesiyle başladı ve özgür ve demokratik iradeyi inşa etmeye, Arap, Kürt, Süryani, Ermeni, Türkmen ve Suriye’deki bütün bileşenlere yönelik asimilasyon, yok etme ve inkar politikalarını reddetti" denildi.

DEVRİMİN KAZANIMLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Bugün, devrimden on yıl sonra Kuzey ve Doğu Suriye bölgeleri, tüm bileşenlerin devrimin ilkeleri etrafında toplandığına şahitlik ediyor. Suriye’de demokratik mücadeleyi seçen, bütün baskı ve inkar yöntemleriyle karşı karşıya kalmasına rağmen iktidar mücadelesinin bir parçası olmasına izin vermedi.

Bu devrim Suriye’deki tüm bileşenleri kültür, dil ve din bağlarıyla katılım temelinde demokratik değişim ihtiyacını en iyi şekilde yerine getirdiği, merkezi sistemin hiçbir şekilde çözümü temsil etmediğini güçlü bir şekilde gördü. Suriye’deki krizlerin ve yolsuzlukların nedeni, tüm bunların daha da merkezileşmesinden dolayıdır. 19 Temmuz Devrimi, Suriye’nin ihtiyacının merkezi olmayan bir sistem olduğunu ispatladı. Bunu Kuzey ve Doğu Suriye’deki pratik deneyimiyle inşa etti. Sahada gerçekleşen gerçek bir demokratik ve siyasi proje deneyimi oldu. Tüm Suriyeliler için demokratik Suriye dönüşümü haline geldi.

İlk günden bugüne kadar bu devrimi yıkmak ve bastırmak için projeler yürütülüyor. Çünkü Türkiye ve para karşılında Türkiye’nin çıkarına çalışan muhalifler, bu yürüyüşü durdurmak için birçok yol ve yöntem uygulamaya başladılar. Şimdiye kadar işgal saldırıları ve zorla göç ettirmeye rağmen başarılı olamadılar. Devrim çocuklarının gücü ve fedakarlığıyla yoluna devam etmektedir.

19 Temmuz Devrimi, halkımızın Suriye kabul etmesi öncülüğünde herkes için ‘demokratik Suriye’ sloganıyla Suriye’nin birliğini ve Suriye’yi savunma şansını arttırmıştır.

19 Temmuz Devrimi, teröre karşı tüm dünyayı, bölgeyi, Suriye ve bölgelerimizin korunmasında ve Suriye’de radikal emirlikler kurmaya çalışan DAİŞ çetelerine karşı Suriye halkını korumada önemli bir rol oynadı. DAİŞ içlerindeki en zor olanıydı. Ortadan kaldırıldığı için halende canlandırılamaya çalışılmasına karşı halen mücadele devam ediyor.

19 Temmuz Devrimi, onlarca yıl siyasi iradelerine sahip olmak ve kendi kendilerini yönetmek, kazanımlarını korumak, dil ve kültürlerini öğrenmek için mücadele eden bölge halkı için tarihi kazanımlar elde etti.

Özgürlük ve demokrasi devrimi olan 19 Temmuz Devrimi’nin 10’uncu yıldönümü vesilesiyle tümü halkımızı, Suriye halklarını ve bu devrimi destekleyen ve inan bütün taraf ve güçleri kutluyoruz. Ayrıca şehitlerimizin ve yaralılarımızın fedakarlıklarını tekrar anıyoruz."

'DEVRİMİN İLKE VE DEĞERLERİ KORUNACAK'

Özerk Yönetim, açıklamasında şu mesajlara da yer verdi:

"19 Temmuz Devrimi’nin ilke ve değerlerinden geri dönülmeyeceğini tekrarlıyoruz;

1-Birleşik ve demokratik Suriye’yi kurmak.

2-İşgal altındaki tüm bölgelerimizin kurtarılması ve zorla yerinden edilen halkımızın tekrar yerlerine dönüşünün sağlanması.

3-Bu devrimde yaşamın direği olan özgür kadın mücadelesinin sürdürülmesi.

4-Öz savunma felsefesiyle her türlü saldırı ve tehlikeye karşı bölgelerin savunulması.

5-Terörün her türlüsünü yenmek ve gerici zihniyetlere karşı mücadelenin yürütülmesi.

6-Demokratik ekolojik toplumun kurulması mücadelesi, özgür yaşam felsefesi ile demokratik ulus birliği ve ortak yaşamın sağlanması

7- Özgürlük, onur ve demokrasi elde edilene kadar şehitlerin yolunda devam edilmesi.

Tüm ulusal güçlerin, Suriye halkının özgürlük ve demokrasi taleplerini yerine getirmesi için çalışması ve Suriye halkını hedef alan mantık dışı sahte bahanelere karşı çıkmasında ısrar ediyoruz. Uluslararası Koalisyon, Rusya ve Şam hükümeti ile uluslararası insan hakları örgütlerinin, Türk devleti ve çetelerinin işgal ettiği bölgelerdeki savaş suçlarını ve soykırım suçlarını araştırmaları ve sorumlulukların yerine getirmeleri çağrısında bulunuyoruz. Suriye’de güvenli, huzurlu ve demokratik çözüm bölgenin savunması ve huzuru için halkın çabalarına destek verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Suriye halkının acılarına son vermek isteyen herkesin çabalarını destekliyoruz.

19 Temmuz Devrimi’nin 10’uncu yıl dönümünün, demokratik bir Suriye’nin temeli olması ve işgalin yok edilmesine vesile olmasını diliyoruz.”