Özerk Yönetim: Şengal'e saldırıya karşı hemen harekete geçilmeli

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Şengal'e saldırılara dikkat çekerek, Êzidîlerin kazanımlarının Türk devletinin tehdidi altında olduğunu belirtti, "Hemen harekete geçilmeli" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin dün SİHA ile Xanesor’da düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Şengal’deki halkımıza Êzidîlerin özerk bir yönetim ve savunma taleplerinin gelişmemesi için düşman güçler yeni bir saldırı düzenledi. Türk devleti ve çeteleri Şengal Özerk Yönetimi Meclisi Eşbaşkanı Merwan Bedel ve çocuklarını hedef aldı. Bu, Êzidîleri soykırımdan geçirme hamlesinin devamı niteliğindedir. Aynı şekilde Şengal’i bir daha kontrol altına alma ve Ağustos 2014’de halkı katletme girişimlerinin devamıdır" denildi.
"Türkiye, bütün güçlerin yendiği DAİŞ’in intikamını Şengal halkından alarak görevini yerine getirmeye çalışıyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Öte yandan bu saldırı Türk devletinin bölgenin güvenliğini ve istikrarını yok etme politikalarıyla eş zamanlı olarak gerçekleşti" diye kaydedildi.

'DAİŞ'E KARŞI ELDE EDİLEN KAZANIMLAR TÜRK DEVLETİNİN TEHDİDİ ALTINDA'

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak Şehit Merwan’ın ailesine, Şengal halkına ve özerk yönetimine başsağlığı diliyor, Türkiye’nin bütün saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Irak hükümeti, Irak Kürdistan Bölgesi yönetimi, Birleşmiş Milletler (BM) ve Uluslararası Koalisyon’a Türk devletinin saldırılarına ve açık bir şekilde DAİŞ’i desteklemesine karşı tutum alması çağrısı yapıyoruz. Öte yandan dünya kamuoyuna Şengal’e ve bölgeye dönük saldırılara karşı sesini yükseltme çağrısı yapıyoruz. Halkların iradesini hedef alan Türk devleti aynı zamanda Êzidîleri soykırımdan geçirmek ve projelerini tasfiye etmek istiyor.
Bu saldırı DAİŞ’e ve Êzidîler ile bölge halklarını soykırımdan geçirmek isteyen bütün güçlere açık bir şekilde hizmet ediyor. DAİŞ’e karşı verilen mücadelede elde edilen bütün kazanımlar bugün Türk devletinin tehdidinde olduğu için acilen harekete geçilmesi gerekir.”