Özerk Yönetim’den Uluslararası Koalisyona çağrı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin QSD ve YPJ’lileri hedef alan son saldırıları ardından Uluslararası Koalisyonu sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan Özerk Yönetim “Uluslararası toplumun, Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD), DAİŞ ve diğer terörist grupların temsil ettiği küresel terörü yenmek için Suriye’deki Uluslararası Koalisyon’la birlikte verdiği mücadeleyi övdüğü bir zamanda Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye halklarına ve QSD çatısı altındaki askeri güçlerine karşı savaşını sürdürdüğünü görüyoruz” dedi.

Açıklamada “Birçok bölgede uluslararası sessizlikten göç alıyor ve verilen mücadele ve bedellere uygun olmayan zayıf açıklamalar, uluslararası toplumun terörü ortadan kaldırma hedeflerine uygun değil. Özellikle Türk devleti tüm hedefleri boşa çıktıktan sonra, açıkça ‘ya terörü destekleyeceğim ya da terörle mücadele eden göçlerle savaşacağım’ diyor. Özellikle için bulunduğumuz krizden çıkmak için Kuzey ve Doğu Suriye’de kapsamlı çözüm ve birliği kuran kişileri hedef alıyor” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye, İran ve Rusya arasında Tahran’da yapılan Suriye toplantısı ardından 22 Temmuz’da Anti-Terör Birlikleri (YAT) komutanı Jiyan Tolhildan ve arkadaşlarının şehit edildiğini belirten Özerk Yönetim, şu çağrılarda bulundu:

“Şehit Jiyan ve yoldaşları Barîn ve Roj, DAİŞ ve terörist örgütlere karşı savaşta Uluslararası Koalisyonun yanında yerini aldı. Bu yüzden Uluslararası Koalisyona DAİŞ’e ve dünya terörüne karşı savaşta yanlarında yer alanlara karşı sorumluluk alması çağrısı yapıyoruz. Sivil ve resmi uluslararası topluma da konuyla ilgili tepki göstermesini, Türk devletinin vahşetine karşı durmasını, kendi siyasi ve coğrafi sınırlarında durmasını sağlamalarını istiyoruz.”