Özerk Yönetim’den işgal saldırılarına tepki

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türk devletinin tırmanan işgal saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, bu saldırıların “tehlikeli bir savaş sürecine” işaret ettiği konusunda uyardı.

Özerk Yönetim, “Halkımıza yönelik sistematik savaşa ve bölgemize yönelik soykırım saldırılarına devam eden Türk devletine ait keşif uçakları Kobanê’nin doğusunda bulunan Şehit Peyman Mahallesi’ni hedef aldı. Saldırı sonucunda siviller yaşamını yitirdi ve yaralandı. Bu durum halkımızın iradesini ve DAİŞ’in yok edilmesi ardından demokratik projeyi geliştirme, istikrarı sağlama çalışmalarını yok etmeyi amaçlayan yeni bir taktik olarak tehlikeli bir savaş sürecine işaret ediyor” dedi.

“Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak şehit ailelerine baş sağlığı, yaralılara şifa diliyoruz” diye ekleyen Özerk Yönetimi şöyle devam etti:

“Demokratik mücadelemize, terörü engelleme ve bölgelerimizin istikrarını koruma çalışmalarımıza devam edeceğiz. Suriye’de Uluslararası Koalisyon ve Rusya öncülüğündeki aktif güçlerin saldırılara karşı tutumlarımı netleştirmeleri gerektiğini belirtiyoruz. Söz konusu güçlerin sessiz kalması onların Türkiye’nin saldırılarından haberdar oldukları konusunda şüphelere neden olur.

Uluslararası toplumu, uluslararası örgütleri ve insan hakları örgütlerini Türk devletinin saldırılarının önünü almaya, DAİŞ terörünün yenilgiye uğratıldığı bölgelerin hedef alınmasına karşı harekete geçmeye çağırıyoruz.”