Özerk Yönetim: Seyfo Katliamı tekrarlanmaya çalışılıyor

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, 106’ncı yıldönümünde Seyfo Katliamı’na ilişkin bir açıklama yaptı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, 106 yıl önce 15 Haziran’da Asuri ve Süryanilere yönelik başlatılan soykırıma ilişkin yaptığı açıklamada, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişteki katliamları canlandırmak istediğini kaydetti.

Özerk Yönetim, “Osmanlı bölgede yaptığı barbarlıklar ile tanındı. Dersim Soykırımı’ndan Beyrut, Kahire, Kerbela, Ermeni ve Seyfo katliamına kadar bölge halkına karşı birçok katliam gerçekleştirdi” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Bugün Seyfo Katliamının üzerinden 106 yıl geçmesine rağmen Erdoğan halen Osmanlı imparatorluğunu canlandırmak istiyor. Bugün Suriye’nin genelinde ve bölgede birçok suç işliyor. Her bölgede atalarının yaptıklarını canlandırmak istediği için bütün bölgeyi hedef haline getiriyor. Suriye’deki Hristiyanların bölgelerini hedef alıyor. Bu da Seyfo Katliamını yeni yöntemlerle tekrarlamaya yönelik bir girişimdir.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak, Seyfo Katliamının ve Osmanlı ile Türk devletinin gerçekleştirdiği katliamlarda kurban olanları andığımız bu dönemde, bölge halklarına dönük işlenen katliamlara karışan herkesin kanunlara uygun bir şekilde yargılanması çağrısı yapıyoruz. Uluslararası toplumun bu suçları görmezden gelmesi daha fazla kurbanın verilmesinin ve yeni katliamların önünü açmaktadır.

Bölgedeki bütün halklarına özellikle Türk devleti tarafından yapılmak istenen soykırım girişimlerine karşı kimliğimizi, varlığımızı korumak için birlikte mücadele edeceğimizi belirtiyoruz. Halklar arasındaki birlik, ortak kimlik ve varlığın garanti altına alınmasının yanı sıra tarih boyunca katliam işleyenlerden hesap sormanın en büyük gücüdür.”