Özerk Yönetim: Türk devletinin ‘DAİŞ planı’ boşa çıkarıldı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Genel Meclisi, Türk devletinin DAİŞ çeteleri aracılığı ile bölgenin güvenliğini bozmaya çalıştığını belirterek, son olarak Hesekê’deki “kirli planın” boşa çıkarıldığını duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Genel Meclisi, Hesekê’de 20 Ocak’ta cezaevine düzenlenen saldırının temel amacının “Hesekê’yi kontrol etmek ve teröristler için Hol Kampı-Til Temir arasında bir koridor açmak” olduğunu belirtti.

Açıklamada, “Türk devletinin Suriye ve Kuzey ve Doğu Suriye halkını ve topraklarını hedef aldığı düşmanlık ve işgalini yayma üzerine kurduğu umutları bir kez daha ispatlandı. Türk devleti DAİŞ çeteleri aracılığıyla bölgenin güvenliği ile Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin demokratik projesini yok etmeye çalışıyor” ifadeleri kullanıldı.

Özerk Yönetim Genel Meclisi devamla şunları belirtti:

“Bu kez Serêkaniyê, Girê Spî'deki özel üslerdeki çeteleri eğittiler.  Bu çeteleri Hesekê'nin Xiwêran Mahallesi’ne göndererek 5 bin civarında DAİŞ’linin bulunduğu Sinaa Cezaevi’ne saldırttılar. Suriye sınırlarını korumada başarısız olan Şam hükümeti, Türk devletinin Suriye topraklarına yönelik işgaline sessiz kalarak, Til Temir ile Hol kampı arasında ve Irak'a kadar teröristler için bir koridor açarak Hesekê’yi kontrol etmeyi amaçlıyor. Bu müdahale, uluslararası hukuka ve bir ülkenin egemenliğine aykırıdır. Ancak güçlerimiz, Kuzey ve Doğu Suriye'deki halkımızın ve Uluslararası Koalisyon'un desteğiyle bu kirli planını boşa çıkardı.

Halkımızı Özerk Yönetimi sahiplenmeye çağırıyoruz. İçerideki ve dışarıdaki komplolara karşı Özerk Yönetimi destekleyin. Şehitlerimizin fedakârlıklarıyla özgürleştirilen topraklar ve şehitlerin verdiği bedeller sonucunda inşa edilen Özerk Yönetime arka çıkmalıyız. Ayrıca devletler, vatandaşları olan DAİŞ çetelerini kabul etmeli ve ülkelerine götürmeli.”