Özerk Yönetim: Türk devletinin saldırıyla doğrudan bağlantısı var

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türk devletinin Hesekê’ye yönelik DAİŞ saldırısı ile doğrudan bağlantısı olduğunu belirterek, “Planlı bir saldırıdır ve amacı da büyüktür” dedi.

20 Ocak’ta Sinaa Cezaevi’ne yönelik başlatılan saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, “belgelenmiş bilgilere göre” Türk devletinin bu saldırı ile doğrudan bağlantı olduğuna dikkat çekti.

Özerk Yönetim, “DAİŞ’in 23 Mart 2019’da Baxoz’da askeri olarak yok edilmesinin ardından, DAİŞ hücreleri, tutuklu üyeleri ve ailelerinin tehlikesi konusundan sıklıkla bahsettik. Fakat uluslararası toplum bu dosyayı göz ardı ediyor. Çok sayıda devlet bu dosyayı bizim bölgelerimizde sınırlamak istiyor. Bu yanlıştır ve DAİŞ bütün için tehlike oluşturuyor. Bu tutum QSD’nin Uluslararası Koalisyon koordinesiyle elde ettiği askeri kazanımların önüne engel çıkartıyor” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “DAİŞ çetelerin tutuklu bulunduğu Hesekê’nin Xiwêran Mahallesi’ndeki Sinaa Cezaevi’ne dönük saldırı planlı bir saldırıdır ve amacı da büyüktür. Türk devletinin bununla doğrudan bağlantısı vardır. Belgelenmiş bilgilere göre Türk devleti bölgenin güvenliğini ve elde edilen kazanımları yok etmek için DAİŞ’i yeniden canlandırmaya çalışıyor. DAİŞ’in yok edilmesi için uluslararası iş birliğinin sürekli olması gerekir. Özellikle QSD ile. Hesekê’deki cezaevine dönük planlanan saldırıyı bölgeyi, Suriye ve bütün dünyayı terörden kahramansı bir şekilde koruyan direniş güçleri boşa çıkardı. Zafer elde edildi fakat sivillerin korunması ve bölgenin alt yapısı için askeri güçlerin dikkatli hareket etmesi gerekiyor. Kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyor, yaralılara acil şifa diliyoruz. Dünya bu saldırının arkasında olan Türk devletinden hesap sormalı. Aksi takdirde DAİŞ herkesi hedef alarak yeniden kaosu yayacak.”