Özerk Yönetim ve PYD: Can güvenliklerinden endişeliyiz

Özerk Yönetimi ile PYD, KDP tarafından tutuklanan arkadaşlarının bir an önce serbest bırakılmasını istedi, "Can güvenliklerinden endişeliyiz" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile PYD’nin Başûrê Kurdistan temsilcilikleri, KDP tarafından tutuklanan temsilcileri hakkında basın toplantısı düzenledi.


Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“10 Haziran tarihinde Özerk Yönetim Hewlêr Temsilcisi Cihad Hesen ve PYD üyeleri Mistefa Xelil ve Mistefa Eziz misafirlerini almak için Hewlêr Havaalanına gitti. Ancak her 3 kişi KDP tarafından gözaltına alındı. Olay üzerinden bir hafta geçmesine rağmen arkadaşlarımız hakkında herhangi bir bilgi alamadık. Arkadaşlarımızın can güvenliğinden endişeliyiz.
Bu hassas süreçte bu tarz girişimler diplomatik ve siyasi ilişkilerin engellenmesi anlamı taşıyor. Yine Rojava Devrimi'nin kazanımlarına zarar veriyor.
Bu pratikler Kürt ulusal birliği ve tutumuna hizmet etmez. Aksine Kürt düşmanlarına hizmet eder. Özelikle Kürdistan’ı işgal etmek isteyen Türk devletinin işine yarar.
Bu çerçevede arkadaşlarımıza karşı işlenen suçları kınıyoruz. KDP’nin bir an önce arkadaşlarımızı serbest bırakmasını istiyoruz. Yine Başûrê Kurdistan Hükümeti, bölge parlamento meclisi, Başûrê Kurdistan’daki siyasi partilerin yaşanılanlar karşısında sessiz kalmaması için çağrıda bulunuyoruz. Herkesin ulusal bilinçle hareket edip sorumluluklarını yerine getirmesini ümit ediyoruz.”