Şedadê’de iki şehit törenle anıldı

Şedadê Şehit Aileleri Meclisi, şehit düşen iki Öz Savunma Güçleri üyesi için anma töreni düzenledi.

Şedadê Şehit Aileleri Meclisi şehit düşen Öz Savunma Güçleri üyeleri Hisên El Şêx ve Beşar El Ferac için anma töreni düzenledi. Hisên El Şêx 20 Kasım 2020’de Hesekê’de Beşar El Ferac da 8 Haziran 2021’de görevi başında şehit düşmüştü. Şedadê Şehitliği’nde düzenlenen törene çok sayıda kişi ve kurum temsilcisi katıldı. Öz Savunma Güçleri tarafından yapılan askeri geçit töreninin ardından konuşan Öz Savunma Güçleri Komutanlarından Ebdulhemîd El Hisên, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, QSD ve Öz Savunma Güçleri’nin bölgenin özgürleştirilmesindeki rolüne değindi.

Şedadê Vakfı Üyesi Ehmed El Esad ise şehitlerin halkları için en ağır bedeli ödediğini dile getirdi. Şedadê Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Naci Nicum da “Türk devleti ve çeteleri topraklarımız için canımızı feda etmeye hazır olduğumuzu iyi bilmelidir. Özgür ve onurlu bir yaşam isteyenler en ağır bedelleri ödemeyi göze alır. Kanımızın son damlasına kadar şehitlerin yolunu takip edeceğiz” dedi.

Törenin sonunda Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Zehre Ehmed tarafından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.