Şehba’da binlerce Efrinlinin katılımı ile Newroz kutlandı

Şehba Kantonuna göç etmek zorunda kalan Efrînliler, büyük bir coşkuyla Newroz’u kutladı.

Efrîn’den göç ettirilenler Şehba kantonunda Newroz’u kutladı. Kutlama, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Newroz konuşmasının yayınlanmasıyla başladı.

Efrîn Bölgesi Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eş Başkanı Şîraz Hemo yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Newroz zulme direnen herkes ve tüm Kürt halkı tarafından her alanda kutlanıyor. Newroz ateşi işgalcilerin planlarını bozacak, bu tarihi günde Efrîn ve Şehba topraklarını işgalcilerden ve çetelerden kurtarma sözümüzü yeniliyoruz. Newroz meşalesinin yakılması terörizm yenilgisinin başlangıcıdır.”

Suriye Gelecek Partisi Yürütme Meclisi üyesi Hesen Koçer ise, “Direniş Efrîn’in kurtuluşuna dek sürecektir. Türk işgali ve çeteleri irademizi kıramaz ve bizi yenemez. Efrîn'i, Girê Spî'yi ve Serêkaniyê'yi işgalden kurtarmak için tüm imkanlarımız mevcuttur.

Efrîn'i kurtarana kadar özgür olduğumuzu söyleyemeyiz, Şehba halkı 3 yıldır mücadelesini sürdürüyor. Türk devletinin suçlarına sessiz kalan insan hakları örgütlerinin ve uluslararası toplumun işgalcilerle işbirliği yaptığı ortaya çıkıyor. Efrîn'den çıkarması için Türkiye'ye baskı yapmadıkları sürece de böyle anlaşılacaktır. Türk devleti işgalini meşrulaştırmak istiyor, Kawa Hesinkar'ın, Efrîn'deki heykelini yıktılar. Şimdi de Newroz’u kutlayacağız diye açıklama yapıyorlar. Bu utanç verici bir ikiyüzlülüktür. İstilacıları yenmek için Efrîn’deki mücadelemizi Newroz ruhuyla büyüteceğiz” dedi.

Kutlama, şarkılar ve halaylar eşliğinde sona erdi.