Şehit Şervin, Dêrik’te düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı

Görev esnasında şehit olan YPJ savaşçısı Şervin Ebas, Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Girkê Legê’de görevi esnasında şehit düşen YPJ savaşçısı Şervin Ebas (Şervin Ekin) Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde toprağa verildi. Şehit Hogir Hastanesi‘nde konvoy ile alınan Şervin Ebas’ın cenazesi şehitliğe getirildiğinde bir dakikalık saygı duruşund a bulunuldu.

Törende konuşan YPJ Komutanlarından Kurdistan Ehmed, Şervin Ebas’ın ailesi ve arkadaşlarına başsağlığı diledi ve şunları söyledi: “Düşman Kürt halkı ve bölge halklarının iradesini kırmak için her türlü yolu deniyor. Ancak bizler gücümüzü şehitlerimizden alıyoruz. Her türlü saldırı karşısında direneceğiz.”

Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Wense Şawiş ise, “Şehitlerin huzurunda kurulacak bir cümle yoktur. Onların emekleri tüm kelimelerden daha anlamlıdır. Onlar sayesinde bugün özgürce bu topraklar üzerinde yaşıyoruz. Biz de onların mirasını koruyacağız” dedi.

Şehit Şervin’in babası ise şu cümleleri kullandı: “Kızım ile gurur duyuyorum. Kızım halkı için canını feda etti. Biz de şehitlerin yolunda ilerleyeceğimize söz veriyoruz”.

Şehit Şervin’in kimlik bilgilerinin okunması ve ailesine teslimi ardından cenazesi sloganlarla toprağa verildi.