Şehit Aileleri: Kobanê’de olduğu gibi yine galip geleceğiz

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi, Türk devletinin saldırılarına karşı şehitlerin kazanımlarını savunmak için Özerk Yönetim güçlerinin yanında olacaklarını vurguladı, “Bölgemizi koruyacağız ve gerekirse uğruna şehit düşeceğiz” dedi.

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi, işgalci Türk devletinin saldırılarına ve yeni işgal tehditlerine ilişkin açıklama yaptı.

Qamişlo'daki Şehit Delîl Sarûxan Şehitliği'nde gerçekleştirilen açıklamayı Şehit Aileleri Meclisi üyeleri Ridwan Îsa ve Şêrîn Ehmed okudu.

Açıklamada, "Bu topraklar, Kürtleri Arapları, Süryanileri ve Asurileri birlik ve beraberlik içinde yaşamasını sağlayan model haline geldi. Bu irade ile karanlığın en acımasız güçlerini yendi. Halkların başarısını hazmedemeyen Erdoğan öncülüğündeki işgalci Türk devleti, bölgeyi kontrol etme hayallerini gerçekleştirmek için bölgemizi hedef alıyor. Bölgelerimize karşı işlediği suçlar, tüm insani ve ahlaki değerlere aykırıdır. Erdoğan, siyasi, ekonomik ve sosyal krizinden kurtulmak için savaş çağrılarına devam ediyor. Erdoğan savaşı tek seçenek olarak görüyor.Türk devleti, bölge halklarının güvenliği, kültürü ve özgürlüğü pahasına işgalini genişletmek istiyor. Osmanlı tarihini yeniden canlandırmak için bölge güvenliğini bahane olarak gösteriyor. Türk devleti NATO silahları ve Avrupa’nın desteği ile bölgeye saldırıyor. Bu savaş girişimleri DAİŞ’in bölgede yeniden dirilmesine yol açacaktır.

Bölge halkı, Özerk Yönetim güçlerinin yanında olacak ve şehitlerin kazanımlarını savunacaktır. Kobanê'de DAİŞ'e karşı 2014'te sergilenen direniş gibi yine galip geleceğiz. Yurtsever halkımız bu hassas süreçte Rojava’yı desteklemelidir. Direnen halka karşı Erdoğan'ın işlediği suçları ifşa etmeliyiz.

Uluslararası güçleri, kutsal topraklarımıza ve sivillere yönelik acımasız saldırılarını durdurması için Erdoğan'a baskı yapmaya çağırıyoruz. Dün Qamişlo'da ve bugün Kobanê’nin Til Temir ve Eyn Îsa bölgelerine yönelik yaptığı saldırılarda kendini tekrarlıyor. Dünya istese de istemese de büyüklerimizin topraklarına sahip çıkacağız. Bölgemizi koruyacağız ve gerekirse uğruna şehit düşeceğiz. Duruşumuzla ülkemizin kutsal topraklarında mutlaka kazanacağız” denildi.