Şehit ailelerinden KDP’ye tepki

KDP, şehit ailelerinin Sêmalka’da cenazelerini almak için sürdürdüğü eyleme sınır kapısını kapatarak karşılık verdi. Aileler KDP'ye tepki gösterdi.

Sêmalka Sınır Kapısı’nda KDP tarafından şehit edilen gerillaların cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi için başlatılan eylem 73. gününde devam ederken KDP’li yetkililer, bugün sabah saatlerinde sınır kapısını ulaşıma kapattı.

Eylemi ziyarete gelen Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi ile Cizre Bölgesi Sosyal Hizmetler Komitesi üyeleri, KDP’nin kirli tutumuna sert tepki gösterdi.

Eylemciler tarafından sloganlarla karşılanan onlarca kişilik ziyaretçi grubu, sınırda toplanarak basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan Cizre Bölgesi Sosyal Hizmetler Komitesi’ne bağlı Göçmen İşleri Müdürlüğü Eşbaşkanı Feyruşah Ramazan, özgürlük şehitlerini anarak, “Bütün dünya biliyor ki yaşanan savaşlarda cenazelerin ailelerine teslim edilmesi, uluslararası hukukta yer almaktadır. Burada 73 gündür Rojava halkı olarak, kardeş dediklerimizden cenazelerimizi talep ediyoruz. Biz kardeşliğin gereklerini yerine getirmenizi ve şehitlerimizin cenazelerinin ailelerine teslim edilmesini istiyoruz. KDP Kürdistan halkının kardeşi olduğunu iddia ediyor. Kardeşlik nerede?” diye sordu.
KDP’nin Pêşxabûr Sınır Kapısı’nı kapatmasına tepki gösteren Feyruşah Ramazan, “Halkımız burada günlerdir şehitlerinin naaşlarını isterken KDP sınır kapısını kapattı. Bu mu kardeşlik? Başûr halkı başta olmak üzere bütün Kürdistan halkını, şehitlerimiz için aynı safta birlik olmaya çağırıyorum. Başûr partileri ve halkının, KDP’nin bu kirli politikalarını görmesini ve karşı durmasını diliyoruz” dedi.
Basın açıklamasının sloganlarla sona ermesinin ardından Şehit Aileleri Meclisi ile Sosyal Hizmetler Komitesi üyeleri, eylem çadırında eylemcilerle bir araya geldi.