Şehit Anter Dersim mezarı başında anıldı

Şehit Anter Dersim, şehadetinin 40’ıncı gününde mezarının bulunduğu Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde anıldı.

Anter Dersim (Kazım Ergün), 11 Kasım’da geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olmuştu.

Yıllarca Kürt Özgürlük Hareketi içerisinde mücadele veren Şehit Anter Dersim, Kürdistan’ın dört parçasında, Avrupa’da, Mexmûr ve son olarak Kuzey ve Doğu Suriye’de büyük mücadele verdi.

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi, 11 Kasım günü şehit düşen Anter Dersim’in (Kazım Ergün) 40’ıncı günü dolayısıyla Qamişlo’daki Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde anma töreni düzenledi. 

Aralarında şehit aileleri ve Özerk Yönetim kurumları üyelerinin de olduğu onlarca kişi anma törenine katıldı.

Törende konuşan Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Hêvî Seyîd, Anter Dersim’in direniş ve mücadelesinin kelimelerle anlatılamayacağını, onun Kürdistan ve halkı için fedaice mücadele ettiğini belirtti.

PYD Qamişlo Meclisi Eşbaşkanı Mesûd Dawud da, Anter Dersim’in şehadetinin kendileri için büyük bir kayıp olduğunu belirterek “Her zaman Anter Dersim gibi mücadeleci, devrimci ve direnişçi kişiliklere ihtiyacımız var” dedi. Dawud, öncüleri şehit olan hareketlerin direnişinin, hiçbir siyaset ve komplocu tarafından yenilgiye uğratılamayacağını da dile getirdi.

Qamişlo Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Perwîn Yûsif ise, şehadet gününe ulaşana kadar demokratik ulus projesinin büyümesi için mücadele ettiğini ifade ederek, halkın dayanışması ve direnişi ile tüm dünyaya örnek olacaklarını sözlerine ekledi.