Şehit Feryat Buldan için taziye: Türk devletine karşı mücadele büyütülmeli

Qamişlo’da şehit Feryat Buldan'ın taziyesinde yapılan konuşmalarda, işgalci Türk devletine karşı mücadelenin güçlendirilmesi mesajı verildi.

Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi, Ferhat Buldan'ın Şehîd Rûstem Cûdî (Maxmur) Mülteci Kampı’nda bulunan ailesi ve yakınları için taziye düzenledi.

Qamişlo'nun Hilêlî Mahallesi'nde taziye çadırı açıldı. Törene halk, siyasi parti, sivil kuruluş ve meclis temsilcileri katıldı.

Törende, Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihyedîn Hesen, Şehîd Rûstem Cûdî Kampı halkının Rojava Devrimi'ndeki rolünü ve Kuzey ve Doğu Suriye halkının kazanımları için yaptığı fedakârlıkları selamladı.

DİRENİŞ ÇAĞRISI

Öte yandan Qamişlo Askeri Meclisi üyesi Nezîr Sofî, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıların soykırım politikaları ve planları çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirterek, saldırılara karşı birlikte direnme çağrısında bulundu.

Kongra Star Qamişlo Koordinasyonu üyesi Şaha Xelîl de, kadınların iradelerine yönelik her türlü saldırılara karşı ortak mücadelenin güçlendirilmesi için çalışacaklarını söyledi.

Şehit Feryat Buldan'ın ailesi adına konuşan Gazeteci Sozda Oremar, "İşgalci Türk devleti, saldırılarıyla direnişçi halkın iradesini kırmaya çalışıyor” diye konuştu.

Sozda Oremar, "Önder Abdullah Öcalan'ın fikirleri ve felsefesi sayesinde halk devrimi gerçekleştirildi. Rojava halkımız şehitlerine sadık olacak, mücadelesini yükseltecek ve onların intikâmını alacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından şehidin şehadet belgesi okunarak arkadaşları ve aileye teslim edildi.

Feryat Buldan, 24 Kasım'da işgalci Türk devletine ait SİHA’nın Minbic’e yönelik saldırısında şehit düşmüştü.