Şehit Herekol Girkê Legê, son yolculuğuna uğurlandı

Derazor'da DAİŞ’e ait gizli bir hücreye düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit düşen Herekol Girkê Legê, Tirbespiyê ilçesinde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Derazor'da DAİŞ'e ait gizli hücrelere yönelik operasyonlar sırasında çıkan bir çatışmada şehit düşen Herekol Girkê Legê (Zeyd Zekeriya Abbas), Tirbespiyê ilçesine bağlı Dugirê köyündeki Şehit Dilşêr Şehitliği’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

YPG savaşçıları tarafından yapılan askeri töreni ile başlayan törende konuşma yapan YPG komutanlarından Cemal Kovan, devrimin başından beri Kuzey ve Doğu Suriye halklarının ağır bedeller ödediğini belirterek, "Şehitlerin emekleri ve fedakarlıkları sayesinde Kuzey ve Doğu Suriye halkları güven ve huzur ortamında yaşıyorlar" dedi.

Tirbespiyê Şehit Aileleri Meclisi Yöneticilerinden Mihemed Zekî Îbrahîm de, "Şehitlerin yarattığı değerleri korumalarıyız" diye konuştu.

Şehit Herekol’un amcası ise Suriye topraklarının işgalci Türk devleti ve çetelerinden temizlenene kadar mücadele edecekleri sözünü yineledi.

Konuşmaların ardından Herekol Girkê Legê'nin şehadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi.

Şehit Herekol Girkê Legê’nin cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.