Şehit Hozan Silêman Tirbespiyê’de son yolculuğuna uğurlandı

13 Şubat’ta görevi başında şehit düşen Trafik Büro üyesi Hozan Silêman, Tirbêspiyê’nin Doger köyündeki Şehit Dilşêr Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolcuğuna uğurlandı.

Tirbespiyê ilçesinde yüzlerce kişi, sivil toplum kurumlarının üyeleri, Trafik Büro üyeleri, İç Güvenlik Güçleri, şehit Hozan Silêman’ın cenazesini Tirbespiyê ilçesindeki Til Şeîr köyünden alarak bir konvoyla Şehit Dilşêr Şehitliği’ne götürdü. Şehitlikte şehidin cenazesini yüzlerce kişi karşıladı.

Şehitlikte uğurlama merasimi Güvenlik Güçleri ve Trafik Büro üyeleri tarafından yapılan askeri bir törenle başladı. Ardından, Trafik Büro yönetiminden Dîler Temo, İç Güvenlik Güçleri komutanlarından Botan Kobanê ve Şehit Aileleri Meclisi yönetiminden Celal Hisên birer konuşma yaptı.

Konuşmacılar, şehitlerin özgürlük yolunu aydınlattıklarını ve şehitlerin yolunu takip edeceklerini söyledi. Şehit Hozan’ın amcası Sêrdîn Silêman yaptığı konuşmada oğullarının şehadeti Kürtlerin birliği için bir adım olmasını dilediklerini söyledi.

Şehidin şehadet belgesi okunduktan sonra ailesine teslim edildi. Merasimin sonunda şehidin cenazesi sloganlarla sonsuzluğa uğurlandı.

Şehit Hozan Silêman, Trafik Büro kurulduğu günden beri içinde yer aldı ve Qamişlo Kantonu’nda birçok yerde çalışma yürüttü.