Şehit Kendal Kobane ile Çekdar Partizan son yolculuğuna uğurlandı

18 Mart’ta şehit düşen QSD savaşçısı Mistefa Şêx Mislim (Kendal Kobanê) ile 19 Mart’ta Eyn Îsa’da şehit düşen QSD savaşçısı Yasin Avji (Çekdar Partizan) Kobanê’de son yolculuğuna uğurlandı.

QSD savaşçısı Mistefa Şêx Mislim (Kendal Kobanê) ve Yasin Avji (Çekdar Partizan) Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Çekdar Partizan 19 Mart’ta işgalci Türk devletinin Eyn Îsa’ya yönelik saldırılarına karşı yürütülen direnişte, şehit Kendal Kobanê ise 18 Mart’ta görev başındayken şehit düştü.

Cenaze töreninde bir konuşma yapan QSD komutanlarından Hakkı Kobanê, “Düşman halkımızın moralini bozmak istedi. Ancak savaşçılarımız düşmanın planlarını boşa çıkarttı. Eyn Îsa’da düşman çetelerin cenazeleri hala yerde. Halkımız mücadeleye devam sözü verdi. QSD olarak intikam sözümüzü yeniliyoruz ve işgal edilen bölgeleri kurtarana kadar şehitlerin yolundan gideceğimize söz veriyoruz. Biz özgürlüğün sağlanması için mücadele ediyoruz. Özgürlük olmadığı sürece güvenli bir hayat yaşayamayız. Halkımız birlik olursa düşmanı yenebilir” dedi.

Fırat Bölgesi Kongreya Star Koordinasyonu üyesi Hedle Hesen ise şehit ailelerine baş sağlığı dileklerinde bulunarak, düşmanın amaçlarına ulaşmaması için halkı birlik olmaya çağırdı.

Girê Spî Askeri Meclisi komutanlarından Riyad Xelef de konuşmasında şunları belirtti: “İnsanlık, özgürlük ve ortak yaşam için canlarını feda eden şehitlerimizin ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Topraklarımızı DAİŞ’ten kurtarmak için çok şehit verdik. Türk devletinin işgali altındaki bölgeleri kurtarmak için de şehit veriyoruz. Meclis güçleri Türk devletinin Eyn Îsa’ya yönelik saldırılarına karşılık veriyor. Güçlerimiz Osmanlı işgalciliğini yendi. Düşmanın Eyn Îsa ve köylerinde ilerlemesine izin vermeyeceğiz ve Suriye topraklarının tamamı özgürleştirilene kadar şehitlerin yolundan gideceğiz.”

Daha sonra Şehit Aileleri Meclisi şehitlerin kimlik bilgilerini okuyup ailelerin teslim etti. Tören, iki şehidin zılgıt ve sloganlar eşliğinde toprağa verilmesiyle sona erdi.