Şehit Mazlum düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği trafik kazası sonucu şehit düşen YPG savaşçısı Mazlum Serhed (Ercan Can) düzenlenen bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Hesekê’de dün geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan YPG savaşçısı Mazlum Serhed için Qamişlo’daki Şehit Delîl Saruxan Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Şehidin naaşı, yoldaşlarının ve halkın omuzlarında “Şehîd Namirin” sloganları ve annelerin zılgıtları eşliğinde tören alanına taşındı.

Törende konuşma yapan Qamişlo Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Hêvî Seyîd, şehidin ailesine ve yurtsever Kürt halkına başsağlığı dileyerek, “Önder Apo’nun çizgisinin takipçileri olan Şehit Mazlum ve tüm şehitlerimiz, Kürdistan halkı arasında örülen duvarları yıktı. Şehit Mazlum’dan ne kadar bahsetsek az kalır. O, yaralı olduğu ve bedeninin bir parçasını kaybettiği halde gaziler için belirtilen ‘yaşayan şehit’ ifadesine layık olarak çalışmalardan da savaştan da geri kalmadı. Yaralı haliyle en son Serêkaniyê savaşında rol oynamıştı. Bizler de şehitlerin ardıllarıyız, onların izindeyiz” şehidin mücadele yaşamına değindi.

Törenin devamında Şehit Mazlum’un Bakurê Kurdistan’da bulunan annesi Sacide Can, telefon aracılığıyla törene katılarak, “Oğlum bütün Kürdistan’ın şehididir” dedi.

Şehidin kardeşleri Mazlum Serhed ve Zana Serhed de törende hazır bulundu. Mazlum Serhed ise tören konuşmasında şunları dile getirdi: “Bugün Şehit Mazlum bedenen aramızda olmasa da her zaman kalbimizde yaşayacak. 3 kardeş devrim saflarında yer aldık ve birbirimize kardeş gibi değil, yoldaş gibi yaklaştık. Mazlum, yaralı olduğu halde devrimciliğinden bir adım geri atmamıştır. Bize her zaman ‘Ne olursa olsun bu halk için bize verilen görevleri yerine getirmeliyiz’ derdi. Biz de O’nun kardeşleri olarak şehitlerimize ve halkımıza, O’nun izinde olacağımızın sözünü veriyoruz.”

Konuşmaların ardından Şehit Mazlum Serhed’e ait şehadet belgesi okundu ve kardeşlerine teslim edildi.

Törenin sonunda şehidin naaşı, ‘Şehîd namirin’ sloganları ve annelerin zılgıtlarıyla sonsuzluğa uğurlandı.