Şehit Mehmûd El-Ferhan için tören

Minbic Askeri Meclisi savaşçısı şehit Mehmûd Miteb El-Ferhan, düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurladı.

Minbic şehir merkezindeki Fırat Hastanesi'nden alınan Şehit Mehmûd El-Ferhan’ın cenazesi, Minbic'deki sivil ve askeri örgüt üyeleri ile siyasi parti temsilcileri ve halkın kitlesel katılımıyla şehrin güneyindeki şehitliğe doğru yola çıkarıldı.

Minbic Askeri Meclisi, burada askeri tören gerçekleştirdi.

Altı yıl önce topraklarını terörden kurtardıklarını söyleyen Minbic Askeri Meclis sözcüsü Şervan Dewrêş, o günden bugüne toprakların halen düşman tehdidi altında olduğunu hatırlattı.

Dewrêş, “Herkes bilsin ki bu bölgenin gençleri hala direnişe devam ediyor. Bu ülkenin halkına ve özgürlüğüne kalkan olma sözünü yerine getiriyorlar” diye konuştu.

Minbic Şehit Aileleri Meclisi üyesi Sebah El-Elî de, "Bugün burada şehitler kervanına katılanlarla gurur duyuyoruz" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Toplumsal Çalışmalar Komitesi Eşbaşkanı Farûq El-Maşî ise, "Daha önce dünyanın en büyük terörüne karşı savaştık ve bugün teröristlerle savaşanlara karşı savaşıyoruz. Terör finansçıları Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik tehditlerini her zaman yeniliyor. Gençlerimiz sayesinde onlara karşı direneceğiz ve kalkan olacağız" diye belirtti.

Konuşmaların ardından Minbic Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mehmûd Ebû Îdo, tarafından okunan şehadet belgesi şehidin ailesine teslim edildi.

Törenin sonunda şehidin cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.