Şehit Mensur El Deham, son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Mensur El-Deham, Til Hemis ilçesinde düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşamasında şehit düşen QSD savaşçısı Mensur El-Deham Qamişlo Kantonu’na bağlı Til Hemis ilçe şehitliğinde yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit cenazesinin Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi’nden alan halk, onlarca araçtan oluşan bir konvoyla Til Hemis ilçesi şehitliğine doğru yola çıktı. QSD savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenle başlayan törende konuşma yapan QSD komutanlarından Kemal Pir, şehit ailesine başsağlığı diledi. Şehit Mensur’un halkının ve ülkesinin özgürlüğü için canını feda ettiğini söyleyen Pir, “Biz ölümden korkmuyoruz. Fakat tek korkumuz halkımızın düşmanların zulmü altında yaşamasıdır. Biz savaştan korkmuyoruz, halkımızın özgürlüğü için canımızı feda ederiz” diye konuştu.

Şehit Mensur’un dayısı Ehmed Silêman El-Nasir El-Deham ise şöyle konuştu: “Şehit Mensur Cizre Bölgesindeki ilk şehit değildir, binlerce şehit halkını savunmak için canlarını feda etti. Biz de şehitlerin yolunun takipçisi olma sözünü veriyoruz. Demokratik Ulus Önderi Abdullah Öcalan’ın söylediği gibi, şehitler bizim manevi önderlerimizdir.”

Mensur El Deham’ın şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edilmesi ardından cenazesi annelerin zılgıtları ve sloganları eşliğinde toprağa verildi.