Şehit mezarları ziyaret edildi

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde halklar, Kurban Bayramı arifesinde şehitlerin mezarlarını ziyaret etti, mezarlar başında mum yaktı.

Efrîn ve Şehbalı yüzlerce kişi, Şehba’nın Ehras ilçesindeki Çağın Direnişi Şehitliği ile Til Rıfat ve Aqîbe köyü katliamlarında şehit düşenlerin mezarlarını ziyaret etti.

Şehitler anısına saygı duruşunda bulunan halk, şehitlerin mezarlarına mum bıraktı. Şehitlikte Arapça ve Kürtçe açıklama okundu. Okunan açıklamada şehitlerin izinde olma sözü verilerek, direnişin yükseltilmesi çağrısında bulunuldu.

Hesekê’nin Til Temir ilçesinde onlarca kişi Zirgan’da bulunan şehitliği ziyaret etti. Sık sık “Şehîd namirin” sloganı atan kitle, şehitlerin mezarları başında mum yaktı.

Dirbêsiyê’de de halk Şehit Rustem Cudî Şehitliği’ne ziyaret etti, mezarlar başında mum yakarak şehitleri andı.

Minbic Şehit Aileleri Meclisi öncülüğünde bir araya gelen onlarca kişi de Minbic Şehitliği’ne giderek şehitleri andı. Şehitlerin mezarlarına mum bırakıldı.

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê direnişinde şehit olanlar da unutulmadı. Onlarca kişi Halep’in Şiqef bölgesinde bulunan Beno köyündeki şehitliğe giderek şehitlerin anısına saygı duruşunda bulundu. Burada konuşan Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Rewşen Mûsa, tüm şehit ailelerinin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, şehitlerin izinde yürüme sözü verdi.

Konuşmanın ardından şehitlerin mezarları başında mumlar yakıldı.