Şehit Mihemed ve İbrahim Kobanê’de son yolculuğuna uğurlandı

Kobanê’de düzenlenen tören ile şehit Elende Mihemed (Zilan Destan) ile Ehmed İbrahim son yolculuğuna uğurladı.

13 Haziran’da gördüğü eğitim sırasında şehit düşen Komünist Devrimci Hareket üyesi Elende Mihemed (Zîlan Destan) ve 12 Haziran’da görevi başında şehit düşen savaşçı Ehmed İbrahim Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Kobanê Askeri Meclisi Eşbaşkanı İsmet Şêx Hesen, “Sınır tanımayan mücadelecilerin halkların özgürlüğü için verdiği mücadeleyi saygıyla anıyor, şehitlerimizin ailesine başsağlığı diliyorum. Ne yapsak da onların hakkını ödeyemeyiz. Onlar en ağır bedeli ödediler. Canlarını feda ettiler. Kürt halkı şehitlerin kazanımlarına sahip çıkmalıdır. Şehitler düşmanın önünde kalkan oldular” dedi.

Komünist Devrimci Hareket Üyesi Bêritan Asya ise şunları söyledi: “Şehitlerin anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Özgürlük yolunu seçen şehit Zilan, Efrîn ve Serêkaniyê’yi özgürleştirmek için mücadele etti. Bu mücadelesini yürütürken hep Kobanê’ye bu şehitliğe döneceğini de söylüyordu.”

Kongreya Star adına konuşan Suad Aldemir, gerillanın 55 gündür aralıksız direndiğini ifade ederek, düşmanın bu defa Barzani ailesini kullandığını belirtti.

Komünist Devrimci Gençlik Hareketi adına konuşan Erdal Cebko, Kobanê’deki bütün ailelerin şehit ailesi olduğuna işaret ederek, Rojava devrimi için verilen büyük emeklere dikkat çekti. Rojava devriminin kadın devrimi olduğunu ifade eden Cebko, Şehit Zilan’ın Kürdistan’ın tamamının özgürlüğü için büyük mücadele verdiğini kaydetti.

Şehitlerin aileleri adına yapılan konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine verildi.

Törenin sonunda Şehit Elen Mihemed Şehit Dicle Şehitliği’nde toprağa verilirken Şehit Ehmed İbrahim’in cenazesi ise köyü Şemis El Dîn’e götürülerek toprağa verildi.