Şehitler Minbic’te son yolculuğuna uğurlandı

Görevleri başındayken 17 Haziran günü şehit düşen Minbic Askeri Meclis üyesi Mihemed Ehmed El-Ehmed ve Özsavunma üyesi Tirki Himedi, Minbic’te düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Minbic Askeri Meclis üyesi Mihemed Ehmed El-ehmed ve Özsavunma üyesi Tirki Himedi, Minbic Şehitliği’nde düzenlenen bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreni saygı duruşu ile başladı.

Törende bir konuşma yapan Minbic Askeri Meclis Sözcüsü Şervan Derviş “Biz kendi toprağımızda özgür yaşamak için mücadele ediyoruz. Etrafımızdaki düşmanlarımız bizlere saldırıyor. Bizler sonuna kadar şehitlerin yolunda ilerleyeceğiz. Kalıcı bir çözüm sağlandığından ancak görevimiz tamamlanmış olacak. Tekrar halkımızın başı sağ olsun” dedi.

Minbic Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Rebih İzedin de şehitlerin emeği olmadan hiçbir halkın özgürce yaşayamayacağını belirtti. İzedin, “Şehitler düşmanın planlarını boşa çıkaran kişilerdir” diye konuştu.

“Şehitlere bağlı kalmak için çok çalışmamız gerekir” diyen Minbic Demokratik Sivil Yönetimi’nden Nura El-Hamid ise şöyle devam etti: “Minbic’i her şart altında korumalıyız. Ne kadar birlik olursak o kadar başarılı oluruz.”

Konuşmalardan sonra şehitlerin kimlik bilgileri okunarak ailelerine teslim edildi.

Şehitler annelerin zılgıtlarıyla toprağa verildi.