Şengal’de hayatını kaybeden 3 sivil Kobanê’de toprağa verildi

Türk devletinin 13 Aralık günü Şengal’e düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Kobanêli üç sivil, Kobanê kentinde binlerce kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

Maxmur ve Şengal’e yönelik hava saldırılarında 4’ü kadın 7 sivil hayatını kaybetmişti.

Şengal’e yapılan bombardımanda hayatını kaybeden Kobanêli siviller Xelîl Xalid Cio, Mistefa Hecî ve Mehmûd Xan Temo için kitlesel bir tören düzenlendi.

Fırat Bölgesi’nden binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde, üç kişinin naaşı Şehit Dicle Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şehitlik’te yapılan törende Türk devletinin saldırılarını kınayan ve direniş mesajları veren konuşmalar yapıldı.

Kobanê Kantonu Savunma Konseyi Eşbaşkanı Dilbirîn Kobanê, “Türk devleti, tüm dünyanın gözleri önünde terörle mücadele eden bu sivilleri barbarca bombaladı. Herkes hiçbir zaman düşmana baş eğmeyen Kürtlerin direniş dolu tarihini iyi okumalıdır” dedi.

Kobanê Kantonu Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Enwer Mislim, “Bizler savaş taraftarı ya da aşığı değiliz” diyerek şunları ekledi: “Barış aşığıyız. Ancak Türk devleti tehdit ve saldırıları ile bizleri silah kaldırıp kendimizi savunmak zorunda bırakıyor. Şehitlerimizin kanlarıyla özgürleştirilen bu toprakları savunmak için gerektiği yerde silah kaldırıp sonuna kadar direniriz. Bu bizler için bir onurdur.”