Şengal’e saldırılar Halep ve Şehba’da protesto edildi

Halep’te Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Genel Meclisleri, Şehba’da Efrîn Êzidî Birliği ve Rojava Êzidî Kadınları Birliği, Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırılarını protesto etti.

Halep’te Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Genel Meclisleri, Şehba’da Efrîn Êzidî Birliği ve Rojava Êzidî Kadınları Birliği, Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

HALEP

Halep'te Meclis üyelerinin yanı sıra, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada, Meclis Üyesi Azad Hisên kitle adına konuştu.

Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırılarını kınayan Azad Hisên, Türk devletinin bu tür saldırılarla DAİŞ’in intikamını almaya çalıştığını söyledi. Türk devletinin demokratik ulus fikrini benimseyenlere dahi saldırdığını dile getiren Azad Hisên, “Kürt halkının iradesini kırmaya yönelik bu saldırılarla Kürt halkından DAİŞ’in intikamı alınmak isteniyor. DAİŞ çeteleri Şengal’de büyük bir katliam yapmak için saldırdığında Kürt halkı DAİŞ çetelerini Şengal’den çıkardı. Türk devleti DAİŞ’in yapamadığını tamamlamaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın sonunda uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunarak, Türk devletinin katliamlarına dur denilmesi istendi.

Açıklama atılan sloganlarla son buldu.

ŞEHBA

Şehba’nın Fafîn ilçesinde, Efrîn Êzidîler Birliği ve Rojava Êzidî Kadınları Birliği tarafından düzenlenen eylemde, Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırıları protesto edildi.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde, Efrîn Êzidîler Birliği EşBAşkanı Eyşe Sîdo konuştu.

Şengal’e yönelik saldırıları kınayan Eyşe Sîdo, DAİŞ çetelerinin amacına ulaşamayan saldırılarından sonra Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırılarını arttırdığını belirtti.

Efrîn Êzidîler Birliği Üyesi Henane Nasiro, Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırılarını insanlığa yönelik saldırılar olarak değerlendirdi.

Efrîn Kültür ve Sanat Komitesi Eşbaşkanı Henan Sîdo, “Türk devleti Misak-ı Milli’yi yeniden hayata geçirmeye çalışıyor. Her gün Şengal’e yönelik yapılan saldırıların amacı bu. Şehit Merwan Bedel ve diğerlerine yapılan saldırılar insanlığa yönelik yapılmış saldırılardır” ifadelerini kullandı.

Uluslararası kuruluşlara seslenen Henan Sîdo, Türk devletinin işlediği suçlara dur denilmesini istedi.

Eylem, ‘Bijî berxwedana Şengalê’ sloganı ile sona erdi.