Şêra’da aynı aileden 4 kişi kaçırıldı

Türk devletinin işgalindeki Efrîn’in Şera ilçesine bağlı bir köyde, aynı aileden dört kişi çeteler tarafından kaçırıldı.

Yerel kaynaklar, işgalci Türk devletinin himayesindeki çete gruplarının Şêra ilçesine bağlı Qurtqelaq Köyü’nde Perşembe günü gece saatlerinde 4 sivili kaçırdığını bildirdi.

Aynı aileden oldukları belirtilen kişilerin isimleri şöyle: Mihemed Ehmed Şêx Temo (34), Luqman Mihemed Şêx Temo (20), Mihemed Şêx Ehmed Temo (45) ve Îsam Menan Şebabo Temo (35).

Kaçırılan sivillerin akıbeti bilinmiyor.

6 Eylül günü de Efrîn’in Mabata ve Cindirês ilçelerinde 9 sivil kaçırılmıştı.

4 Eylül’de Şêra’nın Dêr Sewan köyünde 10 sivil, 3 Eylül’de Efrîn’in Ciwêq köyünde biri kadın 10 sivil, 2 Eylül’de Şêra’nın Mareskê köyünde 7 sivil Türk devletine bağlı çeteler tarafından kaçırılarak bilinmeyen yerlere götürüldü.

Son iki ay içerisinde kaçırılan sivillerin sayısı 500’ü aştı. Yılın başından bu yana, bu sayı binleri buluyor.

Türk devleti ve çetelerinin baskıları ve savaş suçları özellikle son aylarda yeniden tırmanışa geçti.

Efrîn, Türk devleti ve çetelerinin işgali altında bulunuyor. Türk devletinin 20 Ocak 2018'de Efrîn’e yönelik başlattığı saldırılar ve 18 Mart'ta kentin işgaliyle sonuçlanmıştı. İşgal saldırılarından bu yana bölgede sistematik bir şekilde savaş suçları işleniyor. Hemen her gün yerli halka ait mallara el konulması, sivillerin fidye için kaçırılması, işkence veya infazlara konu olması gibi ağır suçlar işleniyor.