Efrîn Özerk Yönetimi: Özgürlüğe kadar direnişimiz büyüyerek sürecek

Efrîn Özerk Yönetimi, "Efrîn ve Şehba’nın işgal altındaki bölgeleri özgürleştirilinceye kadar direnişi sürdüreceğiz" dedi.

Efrîn Özerk Yönetimi, Efrîn Demokratik Özerk Yönetimi’nin 8. kuruluş yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamada, "Suriye devriminin başlaması ve halkların çıkarlardan uzak her şeyi değiştirme ve reddetmesiyle birlikte, Suriye’deki durum iktidar savaşına, uluslararası ve bölgesel devletlerin çıkarlarının paylaştırılmasına dönüştü" denildi.
"Rojava’daki Kürt, Arap ve Süryani halkları ise bu kanlı savaştan uzaklaşmaya, demokratik ulus temsilciliğini, halkların kardeşliğini ve kadın özgürlüğü çizgisini seçti" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Özerk Yönetim özgürlük, demokratik adalet ve alt yapının geliştirilmesini esas alarak 29 Ocak 2014’te Efrîn’de ilan edildi" diye kaydedildi.

'HALKIN BİRLİĞİ SAYESİNDE MÜCADELE EDİYORUZ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Türk devleti, Osmanlı'dan devraldığı zihniyetiyle, bel bağladığı DAİŞ çetelerinin yenilmesinden sonra uluslararası kanunları hiçe sayarak, dünya kamuoyununun sessizliğiyle beraber silahlı grupları ve DAİŞ çetelerini kullanarak gerçekleştirdiği saldırıdan sonra Barin, Avesta ve Eylem gibi kahramanların destan yazarak savunduğu Efrîn'i işgal etti.  
Özerk Yönetim, Şehba Bölgesi’ne yapılan göçün ardından Efrîn ve Şehba halkının birliği sayesinde mücadelesini sürdürdü. Hesekê’deki Sinaa Cezaevi’nde yaşananlar Türk devleti fobisinin en iyi örneği ve Kuzey ve Doğu Suriye’nin istikrarına karşı düşmanlığının göstergesidir.
Efrîn Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi’nin 8. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, şehitlere verdiğimiz sözü ve mücadeleyi büyütmedeki ısrarımızı, zeytinin ve barışın diyarı Efrîn ile Şehba’nın diğer bölgeleri özgürleştirilinceye kadar direnişi sürdüreceğimizi yineliyoruz.”