Abdullah Öcalan’ın Rojava’da gittiği ilk köyde 4 Nisan kutlaması

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Rojava’da gittiği ilk köy olan Kobanê’nin Elpelure köyünde 4 Nisan kutlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 72’nci doğum günü Kobanê Kantonu’ndaki Elpelure köyünde binlerce kişinin katılımı ile kutlandı.

 “Zaman Önder Apo’nun Özgürleşme Zamanıdır” şiarıyla düzenlenen kutlamanın yapıldığı köy, Abdullah Öcalan’ın Rojava’da ilk gittiği köy olarak dikkat çekiyor.

“Önderlik Evi”nde gerçekleştirilen kutlamaya, Özerk Yönetim, Özerk Yönetime ve Kongreya Star’a bağlı kurum ve meclisler, TEV-DEM, asayiş güçleri ve bölgede yaşayan halklar katıldı.

Kutlamanın başında Abdullah Öcalan’ın ses kaydı dinletildi. Bir konuşma yapan Kongreya Star Yöneticisi Raperîn Dêrik, 4 Nisan’ın “Ortadoğu, Kürdistan ve kadın için yeniden doğuş anlamına geldiğini” ifade etti.

Dêrik, “Direnişle özerk yönetim sistemlerimizi Rojava’da ve Kuzey ve Doğu Suriye’de oluşturduk. Önderliğimizi özgürleştirmeden durmayacağız” diye ekledi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Meclis üyesi Bekir Hecî Îsa “Rêber Apo’yu özgürleştirene kadar da direnişimiz devam edecektir. Buradan İmralı Adası’na selamlarımızı gönderiyoruz ve Reber Apo’nun felsefesiyle sistemimizi koruyacağımızın sözünü veriyoruz” vurgusunda bulundu.

Kutlamaya bir mesaj gönderen Kadın Savunma Birlikleri (Yêkitiya Parastina Jin- YPJ) Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutladı.  

Kutlama kapsamında Demokratik Toplum Akademisi tarafından organize edilen koşu gerçekleştirildi.

Elpelûre köyüne kadar yaklaşık 15 kilometre süren koşuda dereceye giren yarışmacılara hediyeler verildi.

Kutlama programı müzik, şiir dinletileri ve folklor gösteriyle devam etti.