Amûdê: 5 tank imha edildi, 6 keşif uçağı düşürüldü

QSD Komutanı Amed Amûdê, Türkiye sınırında yaşanan çatışmalarda Türk devletine ait 5 paletli tankın imha edildiğini, çetelere ait silahların da ele geçirildiğini belirtti.

Dün akşam saatlerinden bu yana sınır hattında yaşanan çatışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan QSD Komutanı Amed Amûdê, Türk ordusuna ait 5 paletli tankın imha edildiğini ve çetelere ait silahların da ele geçirildiğini söyledi.

Türk devletinin saldırılarına karşı meşru savunma haklarını kullandıklarının altını çizen Amed Amûdê, şunları söyledi: “Türk devletinin saldırılarına karşı güçlerimiz meşru savunma hakkını kullanarak karşılık vermiştir. Türk saldırılarına cevap veren güçlerimiz, Dicle’den Fırat’a tüm alanı ateş altına aldı. Şu ana kadar saldırılarımızda Türk ordusuna ait 5 paletli tank imha edildi. Girê Spî’de çatışmaya giren güçlerimiz 5 çeteyi öldürdü ve silahlarını ele geçirdi. Türk ordusuna ait 6 keşif uçağı da düşürüldü.

Biz hiç kimseye sebepsizce saldırmıyoruz. Tüm güçler bize saldırsa da mutlaka kazanacağız. Çünkü biz bu toprakların gerçek sahibiyiz ve halkımızı savunuyoruz. Bunun için çok bedeller ödedik. 8 yıllık mücadele sonucunda elde edilen kazanımların savunulması için fedakarlık yapmaya devam edeceğiz.”