Anneler: KDP ihanet çukurunda

Devrimci gençlerin üç gün süren yürüyüşü ardından ulaştıkları Sêmalka’da KDP güçlerinin saldırısına uğramasına ilişkin açıklama yapan anneler, KDP’nin Kürt halkına bir kez daha ihanet ettiğine vurgu yaptı.

Sêmalka’da 72 gündür şehit gerillaların cenazelerinin alınması için devam eden çadır eylemine destek yürüyüşünde bulunan gençler, akşam saatlerinde KDP güçlerinin saldırısına uğramış çok sayıda genç yaralanmıştı.

KDP’nin gençlere saldırmasına ilişkin açıklama yapan eylemde yer alan anneler, saldırıyı ihanet olarak değerlendirdi.

Hazırlanan açıklamayı eylemde yer alan Barış Annesi Raxide Xelîl okudu.

KDP güçlerinin gençlere saldırmasına tepki gösteren Raxide Xelîl, KDP’nin Kürt halkına hizmet etmediğini Türk faşizmine alet olduğunun altını çizdi.

Raxide Xelîl şöyle devam etti: “Bugün gençlere yapılan saldırı, KDP’nin içine battığı ihanet çukurunda kalmaya devam ettiğini gösteriyor. Eylemcilerin taleplerine cevap vermek yerine devrimin tohumları olan gençlere saldıran KDP, düşmanın planlarına hizmet etmekten başka bir şey yapmıyor. KDP düşmana hizmet eden bu politikalardan artık vazgeçmelidir. Devrimci gençlere ve barış annelerine yapılan bu saldırılar KDP açısından utançtır.”