Belçika'da bir Kürt genci ırkçılar tarafından linç edildi

Belçika'nın Quaregnon komününde bir Kürt genci sanal ağlarda Kürt kimliğini öne çıkardığı gerekçesiyle, bir grup Türk ırkçısı tarafından evine baskın yapılarak, linç edildi. Ağır yaralanan gencin hayati tehlikesi var.

Irkçı saldırı Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan Belçika'nın Fransızca dilli Valon bölgesindeki Quaregnon komününde gerçekleşti. Kürt genci sosyal ağlarda Kürt kimliğini açıkça sahiplendiği gerekçesiyle, sekiz Türk ırkçısı tarafından evinde saldırıya uğradı.

Kürt genci, ölmüş gibi yaparak ancak saldırganların olay yerini terk etmesini sağlayabildi. Daha sonra yoğun bakıma alınan gencin, yüzünün tanınmaz halde olduğu, beyin travması geçirdiği ve hayati tehlikesinin olduğu bildirildi.

Soruşturmadan çıkan ilk sonuçlar da saldırının gencin Kürt kimliği ile bağlantılı olduğunu ve sanal ağlarda bir video yayınlaması ardından saldırının gerçekleştiğini gösteriyor.

Saldırı ardından bir çok saldırgan gözaltına alınırken, halen üç kişinin arandığı bilgisi verildi.

Belçika, ırkçı Türk örgütlenmelerinin en yoğun olduğu Avrupa ülkeleri arasında yer alıyor. Daha önce de Kürtlere yönelik çok sayıda ırkçı saldırı ve kundaklama gerçekleşti. Halen bir çok sol parti içerisinde Ermeni soykırımını inkar eden, Türk ırkçı hareketleri ve Erdoğan rejimi ile doğrudan ilişki içerisinde olan, propagandasını yapan, sistematik bir şekilde ırkçı ifadeler kullanan seçilmişler var.