Binlerce Efrînli Şam ambargosuna karşı yürüdü

Şam hükümetinin Şehba Kantonu ile Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine uyguladığı ambargoya karşı binlerce Efrînli alanlara çıktı.

Şehba Kantonu ile Halep arasındaki yolda bir protesto eylemi düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı eylemde “4’üncü Tugay’ın kontrol noktalarının kaldırılması ve ambargonun son bulması çağrısı yapıyoruz” yazılı ana pankart taşındı

Şam hükümetine bağlı ait kontrol noktaları önüne kadar yürüyen eylemciler, Kürtçe ve Arapça açıklama yaptı.

Şehba ve Efrîn Kantonu adına Şehba Kantonu Meclisi Eş Başkanı Îsmaîl Mûsa ve Efrîn Kantonu Meclisi üyesi Leyla Heftaro açıklamayı okudu.

Açıklamada “Suriye krizi 11 yıldır devam ediyor. Suriye rejimi askeri çözümde hala ısrar ediyor ve ambargo siyasetini sürdürüyor. Bu şekilde sivilleri aç bırakmayı amaçlıyor” denildi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Şam hükümeti, 4 yıldır 200 bin insanın yaşadığı Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahalleleri üzerinde bu siyaseti sürdürmeye devam ediyor. Yine yüzbinlerce Efrînli göçmenin bulunduğu Şehba Kantonu bölgeleri üzerinde de aynı uygulamayı sürdürüyor.

Şehba ve Efrîn Kantonu Meclisi olarak, Şehba bölgesi, Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine dönük ambargoyu kınıyoruz. Ambargonun kaldırılması için insan hakları kurumlarına ve mültecilerin sorunlarıyla ilgilenen kurumlara Şam hükümetine baskı yapmaları çağrısında bulunuyoruz. Şehba bölgelerine gelmeleri ve işgalci Türk devletinin işlediği suçları belgelemelerini istiyoruz.”

Şehba Kantonu’nda bulunan halkın, Efrîn ve Şehba’nın işgal altındaki bölgelerini özgürleştirene kadar direnişi sürdüreceklerine vurgu yapılırken, Şam hükümetine Şêxmeqsûd, Eşrefiyê ve Şehba Bölgesi’ne dönük ambargonun kaldırılması çağırısı yapıldı.

Açıklamada, gidiş-gelişlerin kolaylaşması, temel gıda maddeleri, ilaç ve yakıtın mahallelere kolay gelmesi için 4’üncü Tugay’ın mahallelerdeki bütün kontrol noktalarının kaldırılması talep edildi.