Binlerce Qamîşlolu Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için alanlara aktı

Qamîşlo Kantonu’ndaki binlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için alanlara çıktı.

10 Aralık Dünya Abdullah Öcalan'a Özgürlük Günü vesilesiyle Qamîşlo’daki Kürt, Arap, Süryani ve Ermeni halkları Mûnîr Hebîb Dörtyol Kavşağı’nda bir araya gelerek kitlesel bir yürüyüş düzenledi.
Qamîşlo’daki BM Mülteciler Komiserliği önüne kadar yürüyen halk, burada miting düzenledi. Mitingde kısa bir konuşma yapan Kongra Star üyesi Emel Şemdîn, Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki direnişini selamlayarak, “Önder Abdullah Öcalan, Ortadoğu’daki ezilen halkların kurtuluş yoludur” dedi.

Uluslararası Komplo’ya dikkat çeken Emel Şemdîn, “Komplocu devletler Önder Öcalan’ı tutuklayarak bölge halkını demokratik fikirlerinden uzaklaştırmak istedi. Bu bağlamda da tecridi dayattı. Fakat tam tersi oldu. Ortadoğu ve Avrupa halkları her yerde Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü çağrısı yapıyor ve felsefesi temelinde bir yaşam sürüyor” ifadelerini kullandı.


Emel Şemdîn, konuşmasını şöyle bitirdi: “Kuzey ve Doğu Suriye halkları bu direnişin bir parçası. Önder Öcalan’ın demokratik ulus fikri temelinde askeri ve siyasi kurumlar açtık. Dahası bu direniş ve mücadele bütün dünyaya örnek oldu. Savaş ve çetelere karşı Önder Öcalan’ın fikirleri ve irademizle karşı durduk. Her türlü savaşa karşı mücadele edebilmemiz için Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesini esas almalıyız.”


AMÛDÊ

Qamîşlo Kantonu’na bağlı Amûdê ilçesinde düzenlenen yürüyüş Özgür Kadın Meydanı’nda başladı. Yürüyüşte Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları, Kongra Star bayrağının yanı sıra “Şimdi özgürlük zamanı”, “Önder Öcalan’a özgürlük ve adalet” ve “Yaşasın İmralı direnişi” yazılı pankartlar taşıdı.
Yürüyüş yoğun katılımdan dolayı Şehîd Cîhad Meydanı’nda mitinge dönüştü. Mitingde konuşma yapan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Yönetim Kurulu Üyesi Minewer Xalid, Kürt halkı ve dostlarının dünyanın her yerinde Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele ettiğine dikkat çekti.
CPT ve uluslararası toplumun tecridin kalkması için adım atması gerektiğini belirten Minewer Xalid, şunları kaydetti: “Önder Öcalan’ın durumu netleşmeyinceye kadar bir dakika bile olsun mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.”


GIRKÊ LEGÊ

Girkê Legê’de de yüzlerce kişi, Şehîd Xebat Dêrik Meydanı’nda yürüyüşe geçti. Yürüyüş ilçe merkezinde mitinge dönüştü.
PYD Girkê Legê İlçe Meclisi Üyesi Edile Misto, tecridin uluslararası komplonun devamı olduğunu belirtti. Edile Misto, Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesi temelinde örgütlenerek mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.