Bombardıman altındaki Rojava halkı alanlarda

Türk devletinin aralıksız saldırısı altındaki Kuzey ve Doğu Suriye halkı, birçok merkezde alanlara çıkarak Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

Türk devleti, Til Temir’in Gozeliyê ve Til El Leben köylerini, Kobanê’nin batısında yer alan Şiyûx Jêrîn beldesi, Mixar Zor ve Ehmed Mûnîr köylerini, Minbic’in batısındaki Cerada ve Mehsenlî köylerini bombalarken, Hesekê ve Şehba kantonlarına bağlı birçok merkezde halk, saldırılara karşı alanlara çıktı.

HESEKÊ

Hesekê şehrinde binlerce kişi, Til Hecer Mahallesi’ndeki Sînalko Dörtyolu’nda toplanarak şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş, Kevokê Dörtyolu’nda mitinge dönüştü. Burada konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Mistefa El Ehmed, “Zafer direnişle elde ediliyor. Her zaman askeri güçlerimizin yanında ısrarla direneceğiz” dedi.

Kongra Star Yürütme Üyesi Nehla Ehmed de  Türkiye’nin saldırılarını kınayarak, “Saldırıların amacı bölgedeki bileşenler arasında barış ve istikrarını bozmak” dedi.

Uluslararası güçlerin Kuzey ve Doğu Suriye halkına yönelik katliamlara karşı sessiz kalmasını kınayan Ehmed, işgale karşı her zaman sahada olacaklarını, askeri güçlerin ve Özerk Yönetim'in arkasında olacaklarını vurguladı.

TIL TEMIR

Til Temir ilçesinde yüzlerce kişi, Şehit Aileleri Meclisi binası önünde toplanarak protesto gösterisi düzenledi. Protestocular, “Erdoğan terörüne hayır” yazılı pankartları, Kongra Star, Şehit Aileleri Meclisi bayrakları taşıdı.

Protesto gösterisi Şehit Omer Barafî Sokağı’na kadar devam etti. Burada konuşan Kongra Star Til Temir Koordinasyon Üyesi Hêvîn Sebrî, Türk ordusunun aralıksız devam eden saldırılarını kınayarak, “Türkiye bölge halkının gücünden korkuyor. Ancak Kuzey ve Doğu Suriye halkı tehlikelere karşı durmaya hazır” diye konuştu.

DIRBÊSIYÊ

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi’nin merkezi önünde başlayan protesto gösterisi ilçenin ana caddelerinde devam etti. Belediye Dörtyolu’na kadar devam eden protesto gösterisinde konuşan ilçe Eş Başkanı Îsmaîl Delef, “Demokratik Suriye Güçleri, Kuzey ve Doğu Suriye’yi işgalci Türk devletinin saldırılarından koruyan tek güçtür” dedi.

HOL

Hol ilçesinde yüzlerce kişi eğitim kurumu önünde protesto gösterisine başladı. Hol İlçe Meclisi Eş Başkanı Nisrin Hasen'in konuşma yaptığı miting, mahalle girişinde mitinge dönüştü. Burada konuşan Hol İlçe Meclisi Eş Başkanı Nisrîn Hesen, bölgedeki kurum ve aşiretlerinin önde gelenleri adına bölge halkına yönelik saldırıları kınadı.

Hesen tutumlarının değişmeyeceğini belirterek, “QSD ve Özerk Yönetim’in arkasındayız. Zafere kadar mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi. Protesto gösterisi “Türk işgaline hayır” sloganlarıyla sona erdi.

ŞEDADÊ

Şedadê İlçe Meclisi önünde başlayan protesto gösterisi ise Suriye’nin Geleceği Partisi binası önünde mitinge dönüştü. Burada konuşan İlçe Meclisi Üyesi Ebdulqadir Şeban, “Kuzey ve Doğu Suriye halkı olarak devrimci halk savaşını ve özgürlük direnişini seçtik. Devrimi ve topraklarımızı savunacağız” dedi.

QAMIŞLO

Öte yandan Qamişlo’da da yürüyüş düzenlendi. Qamişlo’nun doğu tarafında bulunan Soni Kavşağı’ndan başlayan yürüyüşte saldırılar atılan sloganlarla protesto edildi.

ŞEHBA

Efrîn bölgesindeki yurttaşlar, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına karşı yürüyüş gerçekleştirdi.

İşgalci Türk devletinin bombardıman saldırısında yaşamını yitirenlerin resimlerini taşıyan yurttaşlar, “Türk devleti terör yapıyor ve terörü destekliyor”, “Özgür kadın mücadelesiyle ihanet çizgisini yeneceğiz”, “Ölsün ihanet ve yaşasın Kürtlerin birliği”, “İşgale artık yeter, zaman devrimi koruma zamanıdır” ve “savaşçı kadınların ve Efrîn halkının ruhuyla Efrîn’i kurtaracağız” yazılı pankartlarını taşıdı. Yürüyüş, Ehdes ilçesi ve Babins köyü yolundan, Fafîn ilçesindeki Sürücü Meydanı’na kadar devam etti.

Sürücü Meydanı’nda bir dakikalık saygı duruşundu bulunuldu. Ardından konuşma yapan Efrîn Bölgesi Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bekir Elo, “

Sürüş alanında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardında konuşma yapan Afrin Bölgesi Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bekir Elo, "İşgalci Türk devletinin bir hafta önce İstanbul'un Taksim semtinde gerçekleştirdiği tiyatro oyunu ve Demokratik Suriye Güçleri'ne (SDG) yönelik işlenen suçlar açıkça gösteriyor ki; planlarında başarısız oldu” dedi.

Ardından Şehba Kantonu Meclisi Üyeis Fatme Cimo, saldırı ve işgal planlarına karşı direniş çizgisine bağlı olduklarını belirtti.

Protesto gösterisi, Türk devletini kınayan ve halkın direnişini selamlayan sloganlar sona erdi.

MINBIC

Minbic’te, El Wadî Sokağı’nda toplanan yüzlerce kişi, işgalci Türk devletinin saldırılarına tepki gösterdi.

Yurttaşlar, “Türk işgaline karşı halkın birliği ile kazanacağız” , “Erdoğan fosfor ve napalm ile sivilleri katlediyor” , “Birlik olursak zaferi elde edeceğiz, direneceğiz, kazanımlarımızı koruyacağız” ve “ Türk işgaline hayır” yazılı pankartlarını taşıdı.

Protestoda konuşan Minbic Demokratik Sivil Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Nezîfe Xilo, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırıların ve gazetecilerin hedef alınmasını tepki gösterdi.

Minbic Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derwêş, Kuzey ve Doğu Suriye halkının iradesi olduğunu, Türk işgalinden korkmadıklarını ve boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Şervan şöyle devam etti: "Mesajımız açık, toprağın ve hakların sahibi biziz. Türk işgalinin halkımıza katliam yapmasına izin vermeyeceğiz, şehitlerin intikamını alacağız."

HELEB

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerindeki yurttaşlar, düzenledikleri eylemle işgalci Türk devletinin saldırılarına tepki göstererek, işgal altındaki bölgeler kurtarılıncaya kadara mücadeleye ve direnişe devam edeceklerini belirtti.

Şêxmeqsûd Mahallesi’nin batısındaki Yasîn Toplantı Salonu önünde başlayan gösteri, mahallenin doğusundaki Destina Meydanı’na kadar devam etti. Yürüyüşte, işgalci Türk devletinin saldırılarını kınayan, QSD, YPG, YPJ ve halkın direnişini selamlayan sloganlar atıldı.

Burada konuşan Kongra Star Koordinasyonu Üyesi Amne Xidiro, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek, “İşgalci Türk devleti, uluslararası toplumun sessizliğinden faydalanarak, bölgeye yönelik saldırılarını arttırıyor” dedi.

Qamişlo Rûbar Meclisi Yürütme Üyesi Bedran Hemo, “İşgalci Türk devleti bir kez daha Rojavayê Kurdistan’a yönelik tüm gücüyle saldırıyor. Amacı kalan bölgeleri işgal etmek ve Kürtler ile diğer bileşenler arasında çatışma çıkarmak istiyor” diye konuştu.

Bedran Hemo şöyle devam etti: “Türk devletinin daha fazla adım atmasına izin vermeyeceğiz, irademiz güçlü ve devrimci halk savaşına göre direnerek işgal planlarını bozacak ve işgal altındaki bölgeleri kurtaracağız."