Cebhet El-Ekrad: İşgali bitirene kadar direneceğiz

Cebhet El-Ekrad Genel Komutanlığı, Türk devletinin işgal ettiği bölgeleri özgürleştirene kadar direniş mesajı verdi.

Cebhet El-Ekrad Genel Komutanlığı, Türk devletinin işgal ettiği bölgelerde işlediği suçlara ilişkin açıklama yaptı.

Türk devletine bağlı çetelerin Suriye’nin kuzeyinde işgal ettiği bölgelerde istikrarsızlığın hakim olduğuna dikkat çeken Cebhet El-Ekrad Genel Komutanlığı, şunları belirtti:
“İşgalin başladığı günden bu yana suç işleniyor, güvenlik sağlanamıyor ayrıca her gün patlama olayları yaşanıyor. Bütün bunlar sonucunda şehirler talan olmuş durumda ve halk bu savaşın kurbanı olmaya devam ediyor. Bu tür suçların amacı ise halkın mal ve mülklerine el koymak, vergi dayatmak ve fidye almak.
Türk devleti ve çeteleri, Efrîn, Bab, Şehba, Ezaz, İdlib ve Cerablus gibi şehirleri sadece işgal etmekle kalmayıp aynı zamanda yerli halkı göçertti, sömürge evleri kurdu, Türk dilini dayattı ve her kurumda Türk bayrağını astı. Bunlar savaş suçudur ve insanlığa aykırıdır. Türk devletinin Suriye’de işgal ettiği bütün bölge ve şehirlere dönük yürüttüğü politikaların tehlikesine karşı uyarıyoruz. Çünkü Türk devleti terörist grupları destekliyor ve bölgeyi terör yuvası haline getiriyor.
Uluslararası topluma, BM Güvenlik Konseyi’ne ve bütün insan hakları örgütlerine, Türk devleti ve çetelerinin işlediği suçlara karşı hukuki, insani ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıyoruz. Aynı şekilde Türk işgalini sonlandırması ve sivillerin güvenli bir şekilde topraklarına dönmesini garanti altına almasını da istiyoruz.
Cebhet El-Ekrad Genel Komutanlığı olarak, işgal altındaki toprakların tamamı özgürleştirilinceye kadar direneceğimiz sözünü veriyoruz.”