Cizre Bölge Avukatları: İmralı ile görüşmeler derhal sağlansın

Cizre Bölge Avukatları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile ilgili ciddi endişe duyduklarını dile getirerek, hukuki makamları görevlerini üstlenmeye ve İmralı ile görüşmelere izin vermesi için Türk devletine baskı yapmaya çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile ilgili sanal medya hesaplarından paylaşılan iddialara ilişkin açıklama yapan Cizre Bölge Avukatları, ciddi endişelere yol açan bu söylentilere acil cevap verilmesi gerektiğini ifade etti.

Qamişlo’da bulunan Toplumsal Adalet Meclisi binası önünde yapılan açıklamaya birçok avukat ve hukukçu katıldı.

Açıklamayı Cizre Bölgesi Avukatlar Birliği Eş Başkanı Xedice İbrahim okudu.

Cizre Bölgesi Avukatları ve Önder Abdullah Öcalan’ın Avukatları’nın açıklaması şu şekilde:

“14 Mart 2021 tarihinde Önder Abdullah Öcalan’ın yaşamına ilişkin bazı sosyal medya hesaplarında söylentiler yayıldı. Bu iddiaların kaynağı bilinmiyor. Fakat sistematik ve bilinçli bir şekilde zaman zaman bu tür söylentiler yayılıyor. Ciddi endişelere yol açan bu söylentilere acil çözümler bulunmalı.

Bu bilgilerin temel nedeni Önder Abdullah Öcalan’ın üzerindeki ağır tecritle ilişkilidir. Önder Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen ağır tecrit insan hakları kanunlarına ve siyasi tutukluların hakları ile ilgili bütün uluslararası kanunlara aykırıdır. Uluslararası insan hakları örgütleri, hukuk örgütleri ve ilgili örgütlerin tecridin kaldırılması, Önder Öcalan’ın aile ve avukatları ile görüşmesi için Türk devletine baskı kurmalıdır.

Cizre Bölgesi Avukatları olarak, Önder Abdullah Öcalan’ın avukatları olduğumuz temelinde, uluslararası bütün örgüt, komite ve hukuk kuruluşlarına sorumluluklarını yerine getirmesi ve avukatlarımızın ilgili uluslararası kuruluşların gözetiminde Önder Öcalan’ı ziyaret etmesi için Türk devletine baskı yapması çağrısı yapıyoruz. Ayrıca tecridin sonlandırılması, Önder Abdullah Öcalan ile diğer tutukluların aile ve avukatlarının İmralı’ya giderek sağlık durumlarını netleştirmesi gerekir.

AKP-MHP hükümeti, Önder Abdullah Öcalan’ın yaşamından sorumludur.”