Cizre Bölgesi Avukatlar Birliği: Cenazeleri hemen teslim edin

KDP ihanetini kınayan Cizre Bölgesi Avukatlar Birliği, şehit cenazelerinin ailelerine teslim edilmesini istedi.

Cizre Bölgesi Avukatlar Birliği, KDP’nin kurduğu pusu sonucu Xelîfan’da şehit düşen gerillaların cenazelerini almak için Sêmalka Sınır Kapısı’nda kurulan eylem çadırını ziyaret etti.

Sêmalka Sınır Kapısı’nda 53. gününden devam eden eylemi ziyaret eden Cizre Bölgesi Avukatlar Birliği, Pêşxabûr Sınır Kapısı’na doğru ilerleyerek bir açıklama yaptı.
Cizre Bölgesi Avukatlar Birliği üyesi Mihemed Emîn El-Neîmî tarafından okunan açıklamada, KDP’nin gerillaya karşı ihaneti kınanarak, şehit cenazelerinin ailelere teslim edilmemesinin uluslararası kanunlara aykırı olduğunu kaydetti.
Açıklamanın devamında, Xelîfan olayının ve şehit cenazelerinin teslim edilmemesinin planlı ve Türk devletiyle doğrudan bağlantılı olduğuna dikkat çekildi.
KDP’nin politikalarının 1907 yılında imzalanan Lahey Anlaşması’na aykırı olduğunun belirtildiği açıklamada, "Lahey Anlaşması’nın temel amacı uluslararası adalet ve hukuk kurallarına uygun olarak barışı ve güvenliği tesis etmektir" denildi.
Cizre Bölgesi Avukatlar Birliği açıklamasının sonunda KDP’ye şehit cenazelerini ailelerine derhal teslim etmesi çağrısında bulundu.