Cizre Bölgesi’ndeki birçok kentte Türk devleti protesto edildi

Türk devletinin 5 Haziran günü Maxmur’a düzenlediği saldırı ile Güney Kürdistan’da devam eden işgal saldırıları Cizre bölgesindeki bir çok kentte protesto edildi.

Hesekê Kantonu’na bağlı Til Temir ilçesi,  Serêkaniyê Kampı, Waşokanî Kampı, Tirbespiyê ve Girkê Legê’de protesto eylemleri gerçekleşti.

Til Temir’de Şehit Aileleri Meclisi binası önünde yapılan eyleme halk, sivil kurum üyeleri ve siyasi partiler katıldı.

Filistin Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçen eylemciler, Filistin Caddesi’nde miting yaptı.

TIL TEMIR

Kısa bir konuşma yapan Til Temir Kongreya Star Yönetim Kurulu Üyesi Meryem El Ebdullah, Türk devletinin uluslararası toplumun gözü önünde bütün anlaşmaları ve kanunları ihlal ettiği tepkisinde bulundu.

SERÊKANIYÊ KAMPI

Serêkaniyê Kampı’ndaki göçmenler de aynı amaçla sokaklara çıktı. Kampın girişine doğru yapılan yürüyüşte gerilla direnişini selamlayan sloganlar atıldı.

Eylem sırasında bir konuma yapan Hesekê Kantonu Meclisi’nden Ebdurezaq Mihemed, işgalci Türk devletinin saldırılarını kınadı.

Serêkaniyê Kampı Meclisi’nden Fedîle Hesen, Türk devletinin Kürdistan’a dönük saldırılarını “insanlık dışı” ve “savaş suçu” olarak tanımladı.

WAŞOKANÎ KAMPI

Waşokanî Kampı’nda yapılan yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları, Kongreya Star ve PYD bayrakları ile “İşgale hayır, zaman devrimi koruma zamanıdır”, “Önder Apo’nun özgürlüğü özgürlüğümüzdür”, “Gerillanın direnişi onurumuzdur” yazılı pankartlar taşıdı.

Yürüyüş ardından yapılan mitingde konuşan Waşokanî Kampı Eş Başkanı Hêvîn Ebdo, saldırının bütün Kürdistan halkına yönelik olduğunu ve Kürdistan coğrafyası için tehdit oluşturduğunu kaydetti. Türk devletinin Kürtler arasında çatışma çıkarmak istediğini belirten Ebdo, KDP’nin de işgalcilere destek verdiği tepkisinde bulundu.

TIRBESPIYÊ

Tirbespiyê ilçesinde onlarca şehit ailesi, “Devrimimiz onurumuzdur, onurumuzu savunacağız” yazılı pankartı ardından Kongreya Star merkezine doğru yürüdü.

Türk işgaline karşı direniş ve birlik sloganları atıldığı yürüyüş, Gençlik Meclisi önünde mitinge dönüştü. Tirbespiyê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Nûredîn Şakir, Türk devletinin Kürt halkını yok etmek istediğine dikkat çekti.

GIRKÊ LEGÊ

Girkê Legê ilçesinde Türk devletinin kınandığı yürüyüş Şehîd Xebat Dêrik Meydanı’nda başladı. Yürüyüş ilçe merkezinde mitinge dönüştü. Mitingde kitle adına kısa bir konuşma yapan Tacedîn Ferho, toprakları için sonuna kadar direneceklerini vurguladı.