Cizre Fırtınası şehitleri Reqa ve Dêrazor’da uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD ve Öz Savunma savaşçıları Reqa ve Dêrazor’da düzenlenen törenlerle uğurlandı.

Kitle, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Ehmed Ebid El-Misîr’i uğurlamak için Selamayê Meydanı’nda bir araya geldi. El Mısîr’in cenazesini Şehit Aileleri Kurumu’ndan alan kitle, bir araç konvoyuyla Cidêdat’ta bulunan Şehîd Şêvdar mezarlığına doğru yola çıktı.

Cenaze töreninde bir dakika saygı duruşundan sonra QSD savaşçıları tarafından askeri tören yapıldı. Cenazede Şehit Aileleri Kurumu adına Ehmed El-Suhêl, QSD komutanı Ebû Casim El-Reqawî ve Reqa Sivil Meclisi adına da meclis eş başkanı El-Mişeleb El-Derwîş konuştu.

Cenazede konuşanlar şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, şehitlerin Reqa ve Dêrazor’un özgürlüğü için en önemli varlıklarını olan canlarını feda ettiklerini ile ödediklerini belirttiler. Konuşmacılar, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yapılan tüm tehditlere karşı mücadelenin yükseltilerek devam edeceğini vurguladılar.

Yapılan konuşmalar da mücadelelerine bağlılık sözü verildi. Şehit Aileleri Kurumu, şehidin şahadet belgesini okuyarak aileye teslim etti. Şehid Ebû Xetab’ın cenazesi zılgıtlarla toprağa verildi.

DÊRAZOR

Dêrazora bağlı Ebû Xeşeb bölgesinde yüzlerce kişi Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen 3 Özsavunma savaşçısını Şehid Xidir El-Hemadî mezarlığında uğurladı.

Ebû Xeşeb halkı, şehit düşen savaşçılar Meter Necim El-Deham, Ebd Osman El-Casim ve Zuhêr Feyad El-Feyad’ın cenazelerini şehrin girişinden alarak kitlesel bir şekilde Şehid Xidir El-Hemadî mezarlığına götürdüler.

Bir dakikalık saygı duruşundan sonra Özsavunma Gücü savaşçıları tarafından askeri töreni yapıldı. Törende konuşma yapan Dêrazor Adalet Meclisi üyesi Xelef El-Esed, “Biz gençlerimiz sayesinde başı dik bir şekilde yaşıyoruz. Onlar gerçek kahramanlardır, onlarla gurur duyuyoruz” dedi.

Özsavunma Gücü komutanlarından Selim Soza da şehitlerin yolunu takip edeceklerini ve tüm bölgeyi terörden temizleyene kadar mücadele edeceklerini dile getirdi.

Şehidin şahadet belgesi Şehit Aileleri Kurumu yöneticisi Wefa Celal tarafından okunarak ailelerine verildi. Şehitlerin cenazeleri sloganlar ve zılgıtlarla toprağa verildi.