Cizre Fırtınası şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Mihemed El-Şûeyîb (Mihemed) ve Ehmed El-Ayîş (Murad), Kerama kasabasındaki Şehit Sêvdar Şehitliği’nde düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Mihemed El-Şûeyîb (Mihemed) ve Ehmed El-Ayîş (Murad), Reqa’nın Kerama kasabasındaki Şehit Sêvdar Şehitliği’nde yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit cenazesinin Reqa kentine bağlı Kerama Şehit Aileleri Komitesi’nden alan halk, onlarca araçtan oluşan bir konvoyla Şehit Sêvdar Şehitliği’ne doğru yola çıktı. Uğurlama merasimi QSD savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenle başladı. Ardından Şehit Aileleri adına Ehmed El-Suhêl, QSD komutanlarından Qehreman Hesekê ve Reqa Kadın Meclisi adına Zuleyha Ebdi birer konuşma yaptı.

Konuşmacılar şehit ailelerine başsağlığı dileyerek şehitlerin yolunun takipçisi olma sözü verdi. Reqa halkının özgürlük ve onur için ağır bedeller verdiğinin hatırlatıldığı konuşmalarda, aynı mücadelenin şimdi de Dêrazor’un DAİŞ çetelerinden özgürleştirmek için sürdürüldüğü verdiğini belirtildi. Konuşmacılar ayrıca teröre karşı savaşı engellemek isteyen dış güçlerin tehditlerinin halkın iradesi ve Dêrazor’u özgürleştirme ısrarını büyüttüğünü belirtti.

Konuşmalarına ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine verildi. Törenin sonunda şehit cenazeleri yoldaşları tarafından annelerin zılgıtları ve sloganları eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.