Cizre Hamlesi’ndeki çatışmalarda 30 çete öldürüldü

QSD Basın Merkezi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşaması’nın 24 saatlik bilançosunu açıkladı. Bilançoda iki koldan ilerleyen savaşçıların bir kilometre ilerleyerek 14 yeni nokta kurduğu belirtildi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, yayımladığı açıklama ile Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdime Aşaması’nın son 24 saatlik bilançosunu açıkladı.

Yayımlanan bilanço açıklaması şöyle:

“Dêrazor kırsalındaki DAİŞ teröristlerine karşı sürdüren Terörü Sona Erdirme Aşaması’nda, DAİŞ teröristleri savaşçılarıma ait noktalara saldırdı. Savaşçılarımızın saldırılara karşılık vermesiyle yaşanan şiddetli çatışmalarda 12 terörist öldürüldü.

Yine mayın kaldırma birliklerimiz bölgede teröristlerce döşenen 9 mayını etkisiz hale getirdi. Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları da teröristlerin kimi noktalarını hedef alarak imha etti.

İki koldan ilerleyen savaşçılarımız her koldan bir kilometre ilerleyerek 14 yeni nokta kurdu. Güçlerimiz, bölgede birçok terörist de öldürürken teröristlere ait birçok cephaneyi de ele geçirdi.

Uluslararası Koalisyona ait savaş uçakları da bölgede teröristlere ait bir aracı ve kimi silahlarını imha etti.

Bir diğer cephede teröristlerin savunma hattını kıran güçlerimiz, 700 metre ilerledi. Bölgede 27 nokta kuruldu. Bir diğer bölgede ise 18 nokta kuran güçlerimiz yürüttüğü bölgeyi temizleme faaliyetlerinde çetelere ait araçları ele geçirdi.

Bölgedeki tüm cephelerde dün akşamdan bu yana şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır.

Sonuç:

Öldürülen terörist sayısı: 30 terörist

Teröristlerin ait bir lojistik ambarı imha edildi.

Teröristlerin 14 noktası imha edildi.

Teröristlere ait 2 doçka imha edildi.

Teröristlere ait bir araç imha edildi.

Teröristlere ait iki iş makinesi imha edildi.

Ele geçirilen silahlar

1 Doçka

1 M16

1 Kaleşnikof

İmha edilen mayın sayısı: 12”