Dêrazor’da güvenlik hamlesi başlatıldı

QSD, Dêrazor bölgesinde askeri bir noktanın DAİŞ çeteleri tarafından hedef alınmasının ardından Dêrazor’un batısında bulunan Kiber bölgesinde güvenlik hamlesi başlattığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), son zamanlarda Dêrazor Sivil Yönetimi üyeleri ve kanaat önderlerinin DAİŞ çeteleri tarafından hedef alınması nedeniyle Dêrazor’un batısındaki Kiber bölgesinde güvenlik operasyonu başlattığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), bu vesileyle Dêrazor’da açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Dêrazor Askeri Meclisi komutanlarından Leys Xeşam, şunları vurguladı:

“Son dönemde Dêrazor’un batısında DAİŞ hücrelerinin hareketliliği arttı. Son olarak askeri güçlerimize ait bir noktayı hedef aldılar. Bu nedenle Dêrazor Askeri Meclisi ve güvenlik kurumları o hücrelerin hareketlerini takip etti ve yerlerini tespit etti.

Güçlerimiz, Kiber bölgesini güvenlik çemberine alarak, terör hücrelerine operasyon başlattı. Çoğu DAİŞ çetesi yakalandı ve güvenlik noktasına saldırdıkları silahlarına da el konuldu.

Bölgedeki güvenlik kontrol noktasını artırmamızı isteyen Kiber bölgesindeki yurttaşlar, hamleyi olumlu değerlendirerek bizlere destek oldu.

Bu hücreler yok edilene ve bölgenin güvenliği sağlanana kadar güvenlik operasyonlarımız sürecek.”