Dêrazor Kantonu Bölge Meclisi’nin kurucu kongresi gerçekleştirildi

Dêrazor’daki meclislerin örgütlenmesi ve çalışmalarını daha iyi yürütmesi amacıyla Dêrazor Kantonu Bölge Meclisi kurucu kongresi gerçekleştirildi.

Dêrazor Kantonu Bölge Meclisi’nin kurucu kongresi Meamil’deki Dêrazor Sivil Meclisi salonunda gerçekleştirildi.

Kongreye Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim üyeleri, Uluslararası Koalisyondan oluşan bir heyet, Dêrazor Askeri Meclis komutanları, QSD, sivil toplum kurum üyeleri ve kanaat önderleri katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kongrede Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim adına Bêrivan Xalid bir konuşma yaptı. QSD’nin büyük bedeller ödeyerek Dêrazor’u özgürleştirdiğini ifade eden Bêrivan Xalid, “Binlerce şehit verilerek kurtarılan bölgede kurulan sivil meclisler halka hizmet ediyor. Şimdi bu meclisleri güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Dêrazor Askeri Meclisi adına konuşan Ehmed El-Xebîl ise şunları ifade etti: “Dêrazor meclislerinin kurulması Özerk Yönetim tarihi açısından çok önemli bir adımdır. Meclis ve askeri güçler hep birlikte halk için çalışacak. Dêrazor’da kurulan 4 meclis Özerk Yönetim’in desteklenmesi açısından önemlidir.”

Dêrazor Yönetim Meclisi adına konuşan Xesan El-Yusif ise, “Sivil yönetim ve bölgedeki kanaat önderleri 8 aydır çalışıyor. Dêrazor’da 4 kanton kuruldu. Kantonlar 187 üyeden oluşuyor. Her bir meclis 42 üyeden oluşuyor” diye belirtti.  

Konuşmalardan sonra Dêrazor Meclis üyeleri yemin etti.