Dêrik’te binlerce kişi Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için yürüdü

Türk devleti tarafından mutlak tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için binlerce kişi Dêrik’te sokaklara çıktı.

Qamişlo Kantonu’na bağlı Dêrik ilçesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bir yürüyüş organize edildi.

Yürüyüşte Girkê Legê, Til Koçer, Çilaxa ve Dêrik ilçe halkı, Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Suriye Devrimci Gençlik Hareketi, Demokratik Birlik Partisi (PYD), Kongra Star ve Genç Kadın Birliği üyeleri eyleme katıldı.

Yürüyüşte Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ve “Önder Öcalan’a özgürlük ve adalet” yazılı pankartlar taşındı.

Eylemciler Özgürlük Meydanı’nda ulaştığında burada bir çok yetkili konuşma yaptı.

PYD Genel Meclis üyesi Zeyneb Mûrad, Türk devletinin tecridi ağırlaştırarak Kürt davasını bitirmek istediği tepkisinde bulundu.

Mûrad, halkların direnişinin Türk devletinin planlarını boşa çıkaracağının altını çizerken, Ortadoğu krizinin Abdullah Öcalan’ın demokratik ulus projesi ile çözüm bulacağına vurgu yaptı.

Zeyneb Mûrad, “Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması krizleri sonlandıracak” dedi.

Zeyneb Mûrad, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit karşısında başta CPT olmak üzere uluslararası kurumların sessizliğini kınadı.

Dêrik ilçe Meclisi Eş Başkanı Mihemed Ebdurehîm ise Kuzey ve Doğu Suriye halkının Abdullah Öcalan’a sahip çıktığını belirterek, bunun Abdullah Öcalan’ın felsefesi, özgürlüğü, demokrasi ve adaletine olan bağlılığı gösterdiğini kaydetti.

İşgalci Türk devletinin hukuk dışı uygulamalarını hatırlatan Ebdurehim, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün halkların özgürlüğü olacağını ifade etti.

Eylem “Bijî Serok Apo” sloganları arasında sona erdi.