Dêrik'te PKK için 37 bin imza

PYD, PKK'nin AB’nin yasaklı listesinden çıkarılması için başlattığı kampanyada Dêrik ve çevre bölgelerinde 37 bin imza topladığını duyurdu.

Dêrik'teki Demokratik Birlik Partisi (PYD), PKK'nin ‘terör listesi’nden çıkarılması talebiyle başlattığı imza kampanyasının sonuçlarını düzenlediği basın açıklamasıyla duyurdu.

PYD Dêrik üyesi Mutîî Elî tarafından okunan açıklamada, kampanyaya Kürt, Arap, Süryani, Ermeni ve Keldanî halkları, aydın, politikacı, hukukçu, aktivistler ve Dêrik'ye yaşayan tüm yurttaşların katıldığı belirtildi.

Elî, Kürdistan’da işgalcilerin Kürtlere karşı asimilasyon, inkar, katliam ve baskı politikaları izlediği dönemde PKK'nin Kürtlerin varlığını korumak için ortaya çıktığı belirtildi.

Açıklamada, başta Türkiye olmak üzere PKK'nin mücadelesinden zarar gördüğünü iddia eden devletlerin kendi çıkarları için ‘terör listesi’ne aldıklarına dikkat çekildi.

Dêrik'te ilçesinde PKK’nin listeden çıkarılması için 37 bin kişinin imza attığı dilekçenin, Avrupa Birliği Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne sunulacağı belirtildi.

Elî, son olarak kampanyaya destek veren tüm kurum ve isimlere teşekkür etti.