Dêrik ve Şehba’da şehit anması

Rojava’nın Dêrik kentinde farklı yıllarda şehit düşen 91 savaşçı için anma töreni düzenlenirken, Şehba’da ise Türk işgal saldırılarında şehit düşen YAT üyesi Barîn Botan için taziye çadırı kuruldu.

Dêrik Şehit Aileleri Meclisi, farklı yıllarda haziran ve temmuz ayları içerisinde şehit düşen 91 YPJ, YPG ve QSD savaşçısı ile gerillalar için anma etkinliği düzenledi.

Törene, şehit aileleri, STK üyeleri, Berav ve Koçerat bölgelerinden onlarca kişi katıldı.

Anmanın yapıldığı Dicle Kültür ve Sanat Merkezi salonu 91 şehit ve Kürt Halk Önderi Abullah Öcalan’ın fotoğrafları ile donatıldı.

Dêrik Şehit Aileleri Meclisi üyesi Dêrikê Mehmûd Ehmed, 91 şehidin kimliklerini okudu.

Efrîn Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi de Türk devletinin saldırılarında şehit düşen YAT üyesi Barîn Botan için Şehba Kantonu’nun Ehres ilçe merkezinde taziye çadırı kurdu.

Türk devletinin SİHA ile 22 Temmuz’da Qamişlo yolunda bir aracı hedef alması sonucu, YAT komutanı Jiyan Tolhildan, YPJ komutanlarından Roj Xabûr ve YAT üyesi Barîn Botan şehit düşmüştü.

Yüzlerce kişinin ziyaret ettiği taziye çadırında konuşan Şehba Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mihemed Welo, bütün özgürlük hareketi şehitlerini andı.

Mihemed Welo, Türk devletinin saldırılarını kınayarak, işgale karşı mücadele ve direnişin büyütülmesi gerektiğini vurguladı.

Ehres Meclisi adına konuşan Emîne Dingili, “İşgalci ve soykırımcı Türk devletinin tarihi katliamlarla, saldırılarla yazılmıştır” dedi.

Kongra Star Ehres üyesi Necah El- Hisen, “Türk devleti her gün halkımıza dönük SİHA’larla saldırılar gerçekleştiriyor” diye konuştu.

Şehit Barîn Botan’ın babası Merwan Beşar, “Heval Barîn, Çağın Direnişi savaşında harekete katıldı. Adını Şehit Barîn Kobanê’den Botan soyadını da Şehit Cûma Botan’dan aldı. Heval Barîn’in şehadetiyle başımız diktir, özgürlük ve zafer uğruna canımızı feda edeceğiz” ifadelerini kullandı.