Dr. Naisse: Araplar PKK’yi desteklemeli

Suriye Devrimci Sol Hareketi Genel Koordinatörü Dr. Ghayath Naisse, herkesi Türk devletinin bölgeyi işgaline karşı direnen ve tüm halkları koruyan PKK’yi desteklemeye çağırdı.

Dr. Ghayath Naisse, Türk işgal saldırılarının tüm bölge için endişe kaynağı olduğunu belirterek, “Tüm işgalcilere karşı tutumumuzu, birliğimizi, ittifakımızı ve Kürt-Arap halkının mücadelesini dile getirmeliyiz. Bu mücadele ve birlik silahımızdır. Stratejik hedefimizdir. Bunu kazanana kadar sürdürmeliyiz” dedi.

Suriye Devrimci Sol Hareketi Genel Koordinatörü Dr. Ghayath Naisse, Türk devletinin Başûrê Kurdistan’da devam eden işgal saldırıları ve Arap dünyasına yansımalarına ilişkin ANF’ye konuştu.

Dr. Ghayath Naisse, Türk devletinin saldırıları için kullandığı bahanelerin doğru olmadığına işaret ederek, “Hukuki, siyasi ve ahlaki olarak değerlendirildiğinde haksız ve meşruiyeti olmayan saldırılardır. Türk devleti yürüttüğü bu siyasetiyle dünyadaki ve bölgedeki mevcut durumdan faydalanarak, özgürlüğünü isteyen Kürt halkının iradesini kırmak istiyor. Bu saldırılar, sadece Kürtlere dönük değildir. Türk devleti, Suriye topraklarına girmiş ve Suriye’deki Arap halkının kazanımlarına ve çıkarlarına da karşı çıkıyor. Birçok halk bileşeninin yaşadığı Irak topraklarını da işgal etmiş” şeklinde konuştu.

IRAK VE SURİYE PARTİLERİ KARŞI ÇIKMALI

Irak ve Suriye’deki diğer partileri, bu işgal saldırılarına karşı her açıdan mücadele etmeye çağıran Dr. Naisse, “Bu saldırı ve düşmanlığa sessiz kalmak olmaz. Hangi siyasi taraftan, hangi halktan ve inançtan olursa olsun buna karşı durmalıyız” dedi.

ARAP DÜNYASININ ZAYIF TUTUMU

Arap dünyasının, bölgenin durumuna karşı umursamazlık içinde olduğunu, bunun Arap Birliği’nde de görüldüğünü belirten Dr. Ghayath Naisse, şöyle devam etti: “Mısır gibi bazı Arap ülkelerinin arayışları olmasına rağmen Arap Birliği’nin rolü ve bölgesel sistemi bu dönemde çok zayıftır. Diğer ülkeler, Türk devletine karşı ayağa kalkmalı ve çıkarlarını korumalı. Arap Birliği yöneticilerinin bu umursamazlık tavırları, Türk devletinin amacına ulaşmasına yol veriyor. Arap Birliği üyesi olan Irak’ın da bu konuda tutumu zayıf. Halkının çıkarları için çalışmıyor, topraklarını ve sınırlarını koruyamıyor.”

TÜRK DEVLETİ SURİYE’DE İŞGALCİDİR

Türk devletinin Suriye’deki varlığının işgal olduğunu belirten Dr. Ghayath Naisse, şunları ifade etti: “Türk devletinin Suriye’nin başka topraklarını işgal etmek için çabaları sürüyor. Desteğini de Suriye topraklarına girerek ele geçirmeye çalışanlardan alıyor. Bu doğrultuda ortak anlaşmaları var, birlikte hareket ediyorlar. ABD Irak’ta ve Suriye’de askeri varlığını sürdürmesine rağmen Irak ve Başûrê Kurdistan’da SİHA’larla sivillerin bombalanıp katledilmesine karşı neden bir şey yapmıyor? Bölgede o kadar şey yaşanmasına rağmen sessizliğin arka planında büyük ve bölge ülkelerinin umrunda olmayan çıkarları var. Dış güçlerin bölge halkı için yapacakları bir şey yok.”

SİLAHIMIZ BİRLİĞİMİZDİR

Saldırıların ancak halkların birliğiyle bertaraf edilebileceğine işaret eden Dr. Naisse, şunları söyledi: “Halkımız dışında ne desteğimiz ne de dostumuz vardır. Kürtler ve Araplar olarak birlikte yaşıyoruz. Hiçbir hükümet bize destek vermemiş. Tek desteğimiz özgür demokratik güçlerdir. Tüm işgalcilere karşı cesaretli olmalıyız. Birliğimizi, ittifakımızı, Kürt-Arap halklarının mücadelesini dile getirmeliyiz. Bu mücadele ve birlik, silahımızdır. Stratejik hedefimizdir. Buna yoğunlaşmalı, çalışmalı ve kazanana kadar sürdürmeliyiz.”

PKK, TÜM BÖLGEYİ KORUYOR

Dr. Naisse, kendisinin de bölge halkını koruyan PKK’yi desteklediğini belirterek, “Bir Arap ve sosyalist olarak PKK’ye destek veriyorum. Bu parti, Kürt halkını ve bölge halklarını koruyor. Kürt düşmanlarına karşı meşru savunma hakkını yerine getiriyor. Arap solcuları, demokratları ve özgürlükçülerine sesleniyorum; Aynı tutumu gösterin ve bu partiye destek verin” diye seslendi.

Suriye Devrimci Sol Hareketi Genel Koordinatörü Dr. Ghayath Naisse, Arap toplumuna Kürtlerin mücadelesini sahiplenme çağrısında bulunarak, şunları ekledi: “Kürtlere ve tüm bölge halklarına yönelik vahşi uygulamalara, cesaretle karşı durmalıdır. Arap toplumu olarak da cesaretli olmalıyız. Kürt halkının ve özgürlüğün yanında durmalıyız.