Efrîn Özerk Yönetimi: Direnişimiz sürecek

Efrîn Bölgesi Özerk Yönetimi, işgal saldırılarının başlangıcının ikinci yıldönümünde yaptığı açıklamada, Efrîn’i özgürleştirene kadar direnişlerinin süreceğini belirtti.

Efrîn Bölgesi Özerk Yönetimi, Türk işgal saldırılarının başladığı 20 Ocak 2018’in ikinci yıldönümü dolayısıyla bir açıklamada bulundu.

Yazılı açıklamada, Türk devletinin DAİŞ çetelerinin yeniden canlanması için bölgeye saldırdığı belirtilerek, “Türk devleti binlerce çete, aralarında yasak ve geliştirilmiş silahların da olduğu silahları kullanarak Efrîn’i işgal etti. Kürt varlığını ve kültürünü, sivilleri, alt yapı ile tarihi yapıları hedef aldı. Vahşi saldırılar doğrudan 58 gün süren direnişle karşılaştı” denildi.

Uluslararası kurumların da bu vahşet karşısındaki sessizliğine tepki gösteren Efrîn Özerk Yönetimi, şunları ifade etti:

“Efrîn Bölgesi Özerk Yönetimi olarak Efrîn’de her gün yapılan ihlallere sessiz kalan devlet ve kurumları kınıyor. İşgalin sonlanması ve Efrîn halkının kentlerine dönmesi için gerekli olanakların oluşturulması için göreve çağırıyoruz.”

Açıklama şöyle son buldu: “Şehba Kantonu’na göç etmek zorunda kalan Efrînliler olarak, Efrîn özgürleşene kadar direnişimizi sürdüreceğimizin sözünü şehitlerimiz ve aileleri ile Önder Apo’ya veriyoruz.”