Efrîn’de çeteler bir kişiyi katletti, bir kişiyi kaçırdı

Efrîn İnsan Hakları Örgütü, 30 Ağustos’ta kaçırılan Mihemed’in gördüğü işkence sonucu yaşamını yitirdiğini, çetelerin ayrıca Murat Reşîd Mihemed’i ise kaçırdı.

Efrîn İnsan Hakları Örgütü, Bilbilê ilçesinden olan ve işgal sonrası Cindirês ilçesine yerleşen Mihemed’in, ölümünden 3 gün önce Türk devletine bağlı ‘Cephe El Şamiya’ adlı çete grubu tarafından kaçırıldığını belirtildi.

Mihemed’in gördüğü işkence sonucu sağlık durumunun kötüleştiği ve serbest bırakıldığını belirten Efrîn İnsan Hakları Örgütü, Cindirês’te tedavi gören Mihemed’in yaşam mücadelesini kaybettiğini ifade etti.

Öte yandan örgüt Türk devletine bağlı Ehrar El Şarkiya çetelerinin Cindirês ilçesine bağlı Yelanqoz köyünde, 31 Ağustos günü Murad Reşîd Mihemed (58) adlı bir sivili kaçırdığını duyurdu.

Murad Reşîd Mihemed’in köyünden Ezaz kentine gittiği sırada kaçırıldığı, yanında bulunan para ve eşyaların da çalındığı belirtildi.

Kaçırılan sivilin akıbeti bilinmiyor.

Açıklamada ayrıca Murad Reşîd Mihemed’in oğlu Mihemed’in de çeteler tarafından bir süre önce kaçırıldığı ve fidye karşılığı serbest bırakıldığı kaydedildi.